17.7 C
Athens

Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 2-1: Τελικός μετά από 24 χρόνια για τις Καρακάξες!

Η Νιουκάστλ επιβεβαίωσε τα προγνωστικά, νίκησε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα την Σαουθάμπτον, στο δεύτερο ημιτελικό του Λιγκ Καπ και έγινε η πρώτη φιναλίστ του τελικού της διοργάνωσης που είναι προγραμματισμένος για τις 26 Φεβρουαρίου (18:30).

Μετά το 1-0 στο Σεντ Μέρις την περασμένη εβδομάδα (24/01), οι Καρακάξες επικράτησαν απόψε (31/01) και στο Σεντ Τζέιμς Παρκ της ομάδας του Νέιθαν Τζόουνς με 2-1 και περιμένουν, πια, να μάθουν τον αντίπαλό τους στον τελικό, που εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά το 3-0 επί της Νότιγχαμ στο πρώτο παιχνίδι του Σίτι Γκράουντ (η ρεβάνς θα διεξαχθεί το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου στο «Ολντ Τράφορντ»).

Αυτός θα είναι ο πρώτος τελικός για τη Νιούκαστλ στον 21ο αιώνα, αφού τελευταία φορά που διεκδίκησαν τρόπαιο ήταν το 1999,  κυριολεκτικά κατά… διαβολική σύμπτωση κόντρα στη Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (2-0 υπέρ των Κόκκινων Διαβόλων).

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς των ημιτελικών του Λιγκ Καπ Αγγλίας έχουν ως εξής (σε παρένθεση τα σκορ των πρώτων αναμετρήσεων):

Νιούκαστλ – Σαουθάμπτον 2-1 (1-0)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1/02 (3-0)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς