22.6 C
Athens

Σπουδαία κίνηση του Κέρκη, υπογράφει τον Κόστα που έφυγε από τον ΠΑΟΚ

Ο Ντέιβιντ Κόστα έκανε θραύση στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα με τον Φοίνικα Σύρου, το καλοκαίρι ο Γιόσκο Μιλενκόσκι τον πήρε μαζί του στον ΠΑΟΚ αλλά μετά από λίγους μήνες αποδεσμεύτηκε.

Η βασική αιτιολογία ήταν ένας τραυματισμός του Βραζιλιάνου κεντρικού ωστόσο οι Ασπρόμαυροι «έπρεπε» να κάνουν μια αλλαγή για να βελτιώσουν την εικόνα τους και ο 34χρονος (2,06μ.) ήταν ο εύκολος στόχος (δεν κατάφερε να έχει και καλή συνεργασία στο τάραφλεξ με τον Γουόλς).

Ο Κόστα πάντως αποφάσισε να συνεχίσει στην Ελλάδα ως το τέλος της σεζόν και η ομάδα που ήρθε σε συμφωνία μαζί του είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο Κέρκης Σάμου που αγωνίζεται στην Pre League κι αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην 3η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς, στο -8 από την πρωτοπόρο Καλαμάτα ’80.

Ο Βραζιλιάνος κεντρικός θα ενισχύσει την ομάδα της Σάμου στη μάχη που θα δώσει για την άνοδο ενώ σε αυτή θα συναντήσει τον Βασίλη Καρασαββίδη και τον Κώστα Καπετανίδη με τους οποίους ήταν συμπαίκτες στον Φοίνικα. Θα αποτελέσει τον δεύτερο ξένο μετά τον Καναδό Τέιλορ Χαντ.

Σημειώνεται πως ο Κόστα στο πρωτάθλημα μέτρησε 18 μπλοκ με τον ΠΑΟΚ με 0,72 κερδισμένα ανά σετ (4ος στη σχετική λίστα).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς