20.8 C
Athens

Ντέμης: Ο Αθανασιάδης πάει με φυσιολογικό τρόπο και βρίσκει πρώτα την μπάλα, αλλά… (vid)

Θέση για την επίμαχη φάση με το εγκληματικό μαρκάρισμα του Αθανασιάδη στον Φαμπιάνο πήρε ο Ντέμης Νικολαϊδης, τονίζοντας με νόημα πως ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πάει με «φυσιολογικό τρόπο για να παίξει την μπάλα»...

Η φάση με πρωταγωνιστές του Αθανασιάδη και Φαμπιάνο στο ΑΕΚ – Άρης έχει σηκώσει πολλή κουβέντα κι όχι αδικαιολόγητα.

Είναι αυτή που σε μεγάλο βαθμό καθόρισε το αποτέλεσμα στο ματς των δύο Κιτρινόμαυρων στην OPAP Arena, καθώς με το σκορ στο 1-0 και με τους Θεσσαλονικείς να «φωνάζουν» για ένα ξεκάθαρο πέναλτι αλλά και αποβολή του Αθανασιάδη για επικίνδυνο παίξιμο τα πάντα θα μπορούσαν να αλλάξουν από τη μία στιγμή στην άλλη.

Κύριε Μπαλτάκο, η «εξυγίανση» δεν είναι μαγκιά, είναι αυτοταπείνωση

Ωστόσο, ο διαιτητής Γκοντίνιο αλλά και από το VAR διέταξαν να συνεχιστεί το παιχνίδι, με την Ένωση να παίρνει τελικά τη νίκη και μάλιστα με παίκτη παραπάνω λόγω της αποβολής του Ετέμπο στιγμές αργότερα.

Τη συγκεκριμένη φάση κλήθηκε να σχολιάσει μέσω της εκπομπής του στη NOVA και ο Ντέμης Νικολαϊδης, αναφέροντας με νόημα ότι ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πάει με «φυσιολογικό τρόπο» με το γόνατο πάνω στον Φαμπιάνο και βρίσκει πρώτα την μπάλα, με τον κανονισμό ωστόσο να μην είναι τόσο ξεκάθαρος σε τέτοιες περιπτώσεις, όπως τόνισε.

«Δεν γινόταν ο Αθανασιάδης να πηδήξει διαφορετικά, πάει με φυσιολογικό τρόπο να διώξει την μπάλα και μετά βρίσκει τον αντίπαλο», είπε χαρακτηριστικά. «Ο κανονισμός δεν λέει ότι αν βρεις την μπάλα πρώτα δεν υπάρχει πέναλτι, αλλά δεν είναι τόσο ξεκάθαρος με όσα αναφέρει. Ίσως θα έπρεπε να γίνει πιο σαφής για τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως ακόμη και διαιτητές με τους οποίους επικοινώνησε η εκπομπή του (και θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους) είχαν διφορούμενες απόψεις για τη φάση.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς