17.6 C
Athens

Αστέρας – Παναθηναϊκός 1-0: Τριπολιτσιώτικη αποκαθήλωση για τους Πράσινους, η ΑΕΚ μόνη στην κορυφή

Οι Αρκάδες πλήγωσαν για ακόμα μια σεζόν τον Παναθηναϊκό, αυτή τη φορά κατεβάζοντάς τον από την κορυφή και φέρνοντάς τον στο -2 από την ΑΕΚ και στο +3 από τον Ολυμπιακό - Αποβλήθηκε ο Κουρμπέλης στο 33' (με 2η κίτρινη αντί για απευθείας κόκκινη) με... καθυστέρηση αρκετών αγωνιστικών

Ο εφιάλτης του πρώτου μήνα του 2023 συνεχίζεται για τον τραγικό Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι όχι απλά δεν κατάφεραν να «σπάσουν» την κατάρα της Τρίπολης αλλά έφυγαν κι ηττημένοι από την πόλη της Αρκαδίας, με τον ψυχωμένο και αποτελεσματικό Αστέρα του Άκη Μάντζιου να «εκτελεί» την… παγωμένη ομάδα του Γιοβάνοβιτς με υπέροχο γκολ του Μπαρτόλο στο 80′ για το τελικό 1-0.

Τρίτη ήττα μέσα στον Γενάρη και τρίτη στα τελευταία 4 για το «τριφύλλι» που πάει από το κακό στο χειρότερο όντας ήδη εκτός Κυπέλλου και για πρώτη φορά στη χρονιά, πλέον, στην 2η θέση πίσω από την ΑΕΚ (-2) και μόλις τρεις βαθμούς μπροστά από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ που έρχονται με φόρα.

Αστέρας – Παναθηναϊκός: Η αποβολή του Κουρμπέλη με δύο κίτρινες σε διάστημα 7 λεπτών (vid)

Σημείο-κλειδί για την αναμέτρηση η αποβολή του αρχηγού του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Κουρμπέλη, με δύο κίτρινες (η δεύτερη ήταν αποβολή-μαρς με απευθείας κόκκινη) που άφησε ξεκρέμαστη την ομάδα του για πάνω από μία ώρα.

Οι Πράσινοι επί της ουσίας είχαν να θυμούνται μόνο τη μεγάλη ευκαιρία του Ιωαννίδη στο 86′ με τον Παπαδόπουλο να τον σταματά με το πόδι, ενώ για τον Αστέρα ο MVP ήταν ο Μπαρτόλο που ήρθε από τον πάγκο και «σκότωσε» τους Πράσινους με ένα τρομερό μονοκόμματο σουτ.

Από το παιχνίδι στην «παγωμένη» λόγω θερμοκρασίας Τρίπολη δεν έχουμε να θυμόμαστε αρκετά, πέρα από τη φάση που εν τέλει έκρινε το ματς υπέρ των Αρκάδων, οι οποίοι παρέμειναν αήττητοι για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν κόντρα στον Παναθηναϊκό, μετρώντας από τα 2017 και μετά 4 νίκες και 3 ισοπαλίες με τους Πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με διάθεση να ψάξει από νωρίς ένα γκολ, αλλά δεν βρήκε ποτέ τις μεγάλες ευκαιρίες για να το πετύχει και αποδιοργανώθηκε εντελώς με την αποβολή του Κουρμπέλη στο 33′, με τον αρχηγό του «τριφυλλιού» να… αναγκάζει τον Τζήλο να του δείξει την δεύτερη κίτρινη, σε μία φάση που πήγε μόνο για τα πόδια του αντιπάλου σε ένα άκρως επικίνδυνο παίξιμο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε ακόμη περισσότερο, φάσεις γίνονταν με το σταγονόμετρο μπροστά από τις δύο εστίες και η κατάσταση κάπως… αγρίεψε χάρη στο γκολ νίκης του Μπαρτόλο μετά από σέντρα του Σίτο από τα αριστερά και κακό διώξιμο του Πούχατς με την μπάλα στον αέρα.

Ο Αργεντινός σκόραρε, το πανηγύρισε έξαλλα και ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει αλλά μάταια στα επόμενα 15 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις, καθώς τόσο ο Ιωαννίδης όσο και ο Τσοκάι νικήθηκαν στην ίδια φάση από τον Παπαδόπουλο.

ΑΣΤΕΡΑΣ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0

Γήπεδο: «Θ. Κολοκοτρώνης»

Διαιτητής: Τζήλος

ΓΚΟΛ: 80′ Μπαρτόλο

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 33′ Κουρμπέλης (δεύτερη κίτρινη)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μάντζιος): Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνο, Καρμόνα, Άλβαρες, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (72′ Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55′ Μπερτόλιο), Σίτο (90+2′ Ρούμπεν Γκαρσία), Κρέσπι (90+2′ Αλάγκμπε), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Σάρλια, Πούχατς (81′ Χουάνκαρ), Πέρεθ, Κουρμπέλης, Τσέριν (74′ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (68′ Μαντσίνι), Παλάσιος (81′ Κλεϊνχέισλερ), Σπόραρ (67′ Ιωαννίδης).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς