21.4 C
Athens

ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 3-2: Με την ψυχή στο στόμα πριν τον Ολυμπιακό

Ο Δικέφαλος έκανε τα εύκολα δύσκολα κόντρα στη ομάδα της Βοιωτίας, που αν ήταν λίγο πιο προσεκτική στην τελική ενέργεια θα μπορούσε να φύγει τουλάχιστον με τον βαθμό της ισοπαλίας από την Τούμπα

Με την ψυχή στο στόμα σε άλλο ένα φαινομενικά «εύκολο» παιχνίδι στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Λεβαδειακού με σκορ 3-2, έξι ημέρες πριν το μεγάλο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό (5/2).

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τον Δικέφαλο του Βορρά, που εμφάνισε πολλά κενά στην άμυνα, ο Τιάγκο Ντάντας που πέτυχε δύο τέρματα και είχε γενικά πληθωρική παρουσία. Ο Κουλιεριάκης με κεφαλιά έκανε το 3-1 για να απλοποιήσει την κατάσταση, ωστόσο ο Λεβαδειακός βρήκε άμεσα απάντηση με τον Τσάπρα βάζοντας τους Ασπρόμαυρους ξανά σε κατάσταση άγχους.

Γερεμέγεφ και Τόρο είχαν τις ευκαιρίες για να παγώσουν εντελώς την Τούμπα στο φινάλε αλλά τις σπατάλησαν, με τον Κοτάρσκι να κρατά τη θέση του και την ομάδα του Λουτσέσκου να ανεβαίνει ξανά στην 3η θέση της κατάταξης όντας ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό στους 42 βαθμούς.

Το ματς ήταν… πορτογαλική υπόθεση στο πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα στην πρώτη τελική του στην εστία. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών ο Νάρεϊ έκανε το γύρισμα, με τον Ντάντας να βρίσκεται στο σωστό σημείο και να πλασάρει τον Μάρκοβιτς για το 1-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Λεβαδειακός απάντησε από την άσπρη βούλα. Ο κινητικός Λούα Λούα βγήκε στην πλάτη της ευάλωτης άμυνας των Ασπρόμαυρων με Κάργα – Κουλιεράκη, προσπέρασε και τον Κοτάρσκι, με τον διαιτητή Διαμαντόπουλο να δίνει σωστά την εσχάτη των ποινών και κίτρινη κάρτα στον Κροάτη κίπερ.

Ο Μουτίνιο ήταν εύστοχος και οι Βοιωτοί ισοφάρισαν σε 1-1. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να χάνει την… ορμή του μετά από αυτή την εξέλιξη και δυσκολευόταν να βρει χώρους και τελικώς η λύση ήρθε ξανά από μία ατομική ενέργεια του Ντάντας, που πάτησε περιοχή στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου και με ένα δυνατό μονοκόμματο σουτ «έγραψε» το 2-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ μπήκε με φόρα, όπως αναμενόταν, έχασε μία σπουδαία ευκαιρία με τον Κωνσταντέλια στο 53′, για να έρθει τελικά ο Κουλιεράκης 8 λεπτά αργότερα μετά από κεφαλιά του Κάργα να πετύχει το πρώτο του γκολ στη Super League για το 3-1.

Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε από ενέργεια του Τσάπρα, το σουτ του οποίου βρήκε στο πόδι του Κάργα και ξεγέλασε τον Κοτάρσκι.

Μέχρι το τέλος, ο ΠΑΟΚ έλεγξε τον ρυθμό δίχως να ανεβάζει ταχύτητα, με τον Λεβαδειακό να είναι απειλητικός στις αντεπιθέσεις αλλά να μην αξιοποιεί τις ευκαιρίες του με Γερεμέγεφ και Τόρο.

ΠΑΟΚ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 3-2

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου, 4-2-3-1): Κοτάρσκι – Σάστρε (80’ Βιεϊρίνια, 90’+3’ Νάσμπεργκ), Κάργας, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες – Σβαμπ (80’ Φελίπε Σοάρες), Ντάντας – Νάρεϊ (72’ Ζίβκοβιτς), Κωνσταντέλιας (80’ Μπίσεσβαρ), Τάισον – Ολιβέιρα

Λεβαδειακός (Βέλιτς, 5-3-2): Στογιάνοβιτς – Τσάπρας, Βινίσιους, Τζημόπουλος, Βήχος (78’ Συμελίδης), Παναγιώτου – Μεχία (79’ Σακό), Νίκας, Νταμπό (67’ Γερεμέγεφ)– Μουτίνιο, Λούα Λούα (56’ Τόρο)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς