15.7 C
Athens

Ο παγκόσμιος Τζόκοβιτς το έκανε ξανά: Νίκησε με 3-0 τον Τσιτσιπά για το στέμμα στο Australian Open (vid)

Βαθιά υπόκλιση στον σπουδαίο Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο Σέρβος υπέταξε με 3-0 τον Στέφανο Τσιτσιπά στον μεγάλο τελικό του Australian Open κι έφτασε τα 22 τρόπαια σε Grand Slam τουρνουά θέτοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του «κορυφαίου όλων των εποχών»

Νόβακ the great! 

Ο σπουδαίος Τζόκοβιτς το έκανε ξανά και επέστρεψε στην κορυφή του Australian Open μετά την περσινή του περιπέτεια με το εμβόλιο και την απαγόρευση συμμετοχής του. Στον μεγάλο τελικό της Μελβούρνης ο Τσιτσιπάς το πάλεψε, αλλά φάνηκε ξανά ανέτοιμος να «κλέψει» τα σκήπτρα από τον αλύγιστο και ανίκητο απέναντί του, Σέρβο τενίστα, που επικράτησε με 3-0 μετά από σχεδόν 2,5 ώρες αγώνα.

Η κούπα ξανά στα χέρια του «Νόλε» που έφτασε τα 22 τρόπαια σε Grand Slam τουρνουά και βάζει πλώρη για να γίνει ο πιο πετυχημένος τενίστας όλων των εποχών ή αν προτιμάτε αυτός με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία. Βαθιά υπόκλιση…

ΤΟ ΜΑΤΣ-ΠΟΙΝΤ ΤΟΥ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΓΙΑ ΤΟΝ 10ο ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

10 τρόπαια στην Αυστραλία και συνολικά 22 Grand Slam. Πάνω απ’ όλους, ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν κερδίζει απλά τρόπαια αλλά θέτει από τώρα σοβαρή υποψηφιότητα για τον GOAT του παγκόσμιου τένις, με επιδόσεις που σπάνια θα ξαναδούμε.

Από την άλλη, ο Στέφανος σε άλλον έναν τελικό -αυτή τη φορά σε σκληρή επιφάνεια- φεύγει με σκυμμένο κεφάλι και με το πρόσημο της παρουσίας σε τελικό, που μόνο μικρό πράγμα δεν είναι. Ωστόσο, όπως φαίνεται, θα χρειαστεί να περιμένει την… απόσυρση του ανυπέρβλητου «Νόλε» ώστε να κοιτάξει με ρεαλισμό προς την κούπα, την οποία κυνηγά τα τελευταία 4 χρόνια με όλη του την καρδιά. Παρατεταμένο χειροκρότημα για τον κορυφαίο Έλληνα τενίστα όλων των εποχών, που έχει το παρόν και το μέλλον μέσα στην ρακέτα του.

Σε ένα παιχνίδι που από την αρχή φάνηκε ότι γέρνει προς τον Σέρβο, τα περιθώρια ήταν λίγα για τον «Τσίτσι».

Στο πρώτο σετ ο Σέρβος έφτασε μέσα σε 34 λεπτά στο 6-3 για το γρήγορο 1-0, στα επόμενα δύο που ακολούθησαν χρειάστηκε να ιδρώσει μέσω του τάι-μπρέικ αλλά βρήκε τις λύσεις στα κομβικά σημεία και με «όπλο» τα τριπλάσια μπρέικ πόιντς του έκαμψε την αντίσταση του Έλληνα πρωταθλητή, που δεν είχε απαντήσεις.

Τελικό αποτέλεσμα 3-0 υπέρ του Σέρβου που πλέον είναι ξανά… «22άρης» όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της εποχής του!

ΤΑ ΣΕΤ 3-0: 6-3, 7-6, 7-6.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς