12.9 C
Athens

Ολυμπιακός: Το δίλημμα του Μίτσελ στην επίθεση και οι αλλαγές στην άμυνα στο πλάνο νίκης με ΟΦΗ

Οι Πειραιώτες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες στο πρωτάθλημα με τη δύναμη της έδρας τους κόντρα στους φορμαρισμένους Κρητικούς - Το επιθετικό πλάνο του Μίτσελ και οι αναγκαστικές αλλαγές στην άμυνα για την ενδεκάδα

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ το απόγευμα της Κυριακής (29/1, 16:00) στο «Γ. Καραϊσκάκης» με μοναδικό στόχο την επιστροφής στις νίκες στο πρωτάθλημα, μετά τη μεγάλη πρόκριση επί του Άρη στο Κύπελλο Ελλάδας με δεύτερη νίκη στη Θεσσαλονίκη.

Με ανεβασμένο ηθικό και καλύτερη ψυχολογία οι παίκτες του Μίτσελ αναζητούν το τρίποντο που θα τους διατηρήσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή και μάλιστα θα μειώσει και τη διαφορά τους από τον Παναθηναϊκό στους 3 βαθμούς, με τους Πράσινους να αγωνίζονται τη Δευτέρα (30/1) στην Τρίπολη.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Μίτσελ σκέφτεται να παρατάξει την ομάδα του ξανά με το σύστημα των τριών δεκαριών, που λειτουργεί καλύτερα στα εντός έδρας παιχνίδια, έστω κι αν κόντρα στον Άρη πριν δύο Κυριακές έπεσε πάνω σε τοίχο.

Στην άμυνα, ο Ισπανός τεχνικός είναι αναγκασμένος να προχωρήσει σε αλλαγές λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Ντόη, που λογικά θα φέρει τον Ρέτσο στο πλάι του Σωκράτη, με τους Πασχαλάκη, Ροντινέι και Ρέαμπτσιουκ να απαρτίζουν την αμυντική… πεντάδα. Θέση στην ενδεκάδα, πάντως, διεκδικεί και ο Ραμόν για το αριστερό άκρο, με τον Βραζιλιάνο να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την ερυθρόλευκη στο «Βικελίδης» την περασμένη Τετάρτη.

Από εκεί και πέρα, στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, το δίδυμο Εμβιλά – Χουάνγκ δύσκολα θα «σπάσει», με τους Χάμες, Φορτούνη και Μπιέλ μπροστά τους και τον Μπακαμπού να έχει μικρό προβάδισμα έναντι του Ελ Αραμπί για την κορυφή.

Σέντρα στις 16:00 στο φαληρικό γήπεδο με παρουσία και οπαδών του ΟΦΗ. Διαιτητής ο Παπαδόπουλος με VAR τον Γκορτσίλα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς