20.8 C
Athens

ΠΑΣ Γιάννινα – Ατρόμητος 1-1: Ήρωας Γιαννιώτης κράτησε όρθιους τους Περιστεριώτες

Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι, ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1 και δεν κατάφεραν να πλησιάσουν κοντά στον 6ο Βόλο, που είχε ηττηθεί νωρίτερα.

Το παιχνίδι ανάμεσα σε ΠΑΣ Γιάννινα και Ατρόμητο κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, με ένταση, πάθος, ευκαιρίες και… χαμένο πέναλτι στο 90′. Μοιραίος ο Σωτήρης Νίνης, που είδε τον Γιαννιώτη να τον νικάει με τη βοήθεια του δοκαριού και να μην του επιτρέπει να πανηγυρίσει το πρώτο του γκολ με την ομάδα των Ιωαννίνων.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα μπήκε δυνατά το ματς και μόλις 7′ ο Σόρια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Όμως το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για Οφσάιντ στον Μορέιρα, που ήταν αυτός που έκανε το γύρισμα στον συμπαίκτη του.

Τελικά οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν το γκολ στο 32′. Ο Μορέιρα μοίρασε στον Πήλιο, ο οποίος απέφυγε με ωραία ντρίμπλα τον Ροτάριου και έκανε τη σέντρα από τα αριστερά. Ο Παμλίδης έπιασε την κεφαλιά, ο Γιαννιώτης τον σταμάτησε, ο Έλληνας επιθετικός έπιασε νέα κεφαλιά και ο Μπάλαν με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο ρυθμός από εκεί και πέρα έπεσε και το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ατρόμητο να έχει την κατοχή και να προσπαθεί να βρει το τέρμα της ισοφάρισης. Ευκαιρίας όμως δεν ερχόταν, εκτός από αυτή του 55ου λεπτού, από στημένη φάση. ο Στρούγγης έπιασε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ αλλά ο Φριτζόνσον από κοντά δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα προς την εστία.

Τελικά η ισοφάριση ήρθε και με εντυπωσιακό τρόπο. Μετά από σέντρα του Αθανασίου, ο Τζοβάρας έπιασε το βολ πλανέ στην κίνηση και ισοφάρισε σε 1-1 στο 77′ για την ομάδα του.

Από εκεί και πέρα έγινε το έλα να δεις. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Μπάλαν έκανε το γύρισμα, αλλά το σουτ του Νίνη από πλεονεκτικό σημείο κόντρα και πέρασε κόρνερ στο 87′.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Κούεν έκανε το γύρισμα στον Τζαβίδα και αυτός επιχείρησε το σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Η μεγάλη φάση όμως έμεινε για το τέλος. Ο Τζίμας με ωραία ατομική ενέργεια κέρδισε πέναλτι στις καθυστερήσεις του αγώνα. Ο Νίνης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Γιαννιώτης με τη βοήθεια του δοκαριού τον νίκησε.

Στο 90+5 ο Οικονομίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 1-2, αφού είδε τον Τσιντώντα να διώχνει την μπάλα με υπερένταση.

ΠΑΣ Γιάννινα (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Μπακαδήμας, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο (63′ λ. τρ. Λιάσος), Ριένστρα (83′ Νίνης), Παμλίδης (72′ Τζίμας), Μορέιρα, Μπάλαν.

Ατρόμητος (Κόουλμαν):  Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Χατζησαΐας, Στρουγγής, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ (58′ Οικονομίδης), Γκονζάλες, Ροτάριου, Ρομπάιγ, Φριτζόνσον (58′ Κούεν), Κιάρτανσον (58′ Τζαβίδας).

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς