18.3 C
Athens

Βόλος – Παναιτωλικός 2-3: Αγρινιώτικη ανατροπή στο Πανθεσσαλικό (vid)

Ο Βόλος μαζί με τον Παναιτωλικό μετρούσαν μόλις μια νίκη στις τελευταίες έξι αναμετρήσεις πρωταθλήματος και το μεταξύ τους παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό αν μη τι άλλο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Οι Αγρινιώτες πανηγύρισαν το τέταρτο διπλό τους στη σεζόν και πρώτο στο 2023 (για την ακρίβεια πρώτο μετά το ματς με τη Λαμία πριν τη διακοπή του Μουντιάλ) με ανατροπή απέναντι στην ομάδα του Κώστα Μπράτσου (2-3) της οποίας η παρουσία στην 6η θέση θεωρείται επισφαλής με τις εμφανίσεις που πραγματοποιεί στον δεύτερο γύρο.

Ήδη η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μείωσε τη διαφορά στους 6, ενώ κερδισμένος είναι και ο Άρης που διατηρείται στην 5η θέση.

Η απόλυτη ισορροπία στο πρώτο μέρος της αναμέτρησης με τον Βόλο να προηγείται έπειτα από εξαιρετική αντεπίθεση στο 18ο λεπτό. Ο Ντέλετιτς έπιασε το διαγώνιο σουτ, ο Στεργιάκης απέκρουσε αρχικά αλλά στην επαναφορά ο Σιρίνος σκόραρε το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα του Βόλου.

 

Ο Ντέλετιτς ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθέσεων του Βόλου και εκείνος που στο πρώτο μέρος είχε τις περισσότερες τελικές της ομάδας του, με τον Παναιτωλικό να αντιπαρατάσσει τον Σενγκέλια που στο 39ο λεπτό ισοφάρισε με προβολή μετά την ωραία προσπάθεια του Μόρσεϊ.

 

Τα δεδομένα πήγαν να αλλάξουν πλήρως στο 58′ όταν ο Στεργιάκης γκρέμισε τον Οζέγκοβιτς και ο Μπαριέντος έστησε την μπάλα την άσπρη βούλα για να δώσει ξανά το προβάδισμα στον Βόλο. Ωστόσο, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού διόρθωσε το δικό του λάθος με ωραία απόκρουση στο πέναλτι, για να ακολουθήσει στη συνέχεια κερδισμένο πέναλτι του Χατζηθεοδωρίδη.

Ο Πέδρο ανέλαβε την εκτέλεση κι έκανε το 1-2 για τον Παναιτωλικό που χτύπησε τρίτη φορά σε νέα αντεπίθεση στο 73′. Στο κερδισμένο φάουλ, ο Σενγκέλια μοίρασε ασίστ στον Μαλή που έβαλε την προβολή για να κάνει το 1-3, με την ομάδα της Μαγνησίας να μειώνει στο τελικό 2-3 με την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Μεσκίδα.

 

ΒΟΛΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 2-3

Σκόρερ: 18′ Σιρίνος, 90+6′ Μεσκίδα / 39′ Σενγκέλια, 68′ Πέδρο, 73′ Μαλής

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό

Διαιτητής: Τσετσίλας

Κίτρινες: Γκάχι / Μαλής, Στεργιάκης, Μόρσεϊ, Ντίας

ΒΟΛΟΣ (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα (82′ Σι), Μπαριέντος, Μεταξάς (13′ Γκάχι), Πιρές (74′ Μεσκίδα), Ντέλετιτς (74′ Κούτσιας), Σιρίνος (82′ Καρτάλης), Οζέγκοβιτς

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Στεργιάκης, Λιάβας, Μαλής, Λάρσον (46′ Χατζηθεοδωρίδης), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας, Μόρσεϊ (90′ Τσιγγάρας), Κολοβός (79′ Ντουάρτε), Σενγκέλια (86′ Ξενιτίδης), Πέδρο (85′ Μπουζούκης)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς