23.3 C
Athens

Και πώς να μην τρελαίνεται ο Δ. Γιαννακόπουλος με το «μέχρι τέλους»;

Ο Mythbuster κατανοεί την αγανάκτηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και σχολιάζει την οργισμένη απάντησή του στα όσα είπαν για το «μέχρι τέλους» οι αδελφοί Αγγελόπουλοι κατά τη βράβευσή τους από τη ΘΥΡΑ 7

Ο Ολυμπιακός τερμάτισε πέρυσι στη 2η θέση της κανονικής περιόδου, την υψηλότερη που έχει βρεθεί ποτέ ελληνική ομάδα από τότε που η Euroleague είναι ένα πρωτάθλημα όπου όλοι παίζουν με όλους. Οι Ερυθρόλευκοι έτσι κι αλλιώς ήταν εκείνοι που είχαν και το προηγούμενο ρεκόρ, την 3η θέση της σεζόν 2016/17, όταν έφτασαν στον τελικό της διοργάνωσης όπου ηττήθηκαν από την οικοδέσποινα του φάιναλ φορ, Φενέρ.

Η περυσινή χρονιά ολοκληρώθηκε θριαμβευτικά για τους Πειραιώτες, αφού η επιστροφή στο φάιναλ φορ μετά από τρεις απουσίες (η περίοδος 2019/20 ακυρώθηκε λόγω του κορωνοϊού) συνοδεύτηκε από νταμπλ με «σκούπα» επί του Παναθηναϊκού.

Όσοι περίμεναν ενδεχόμενο «ξεφούσκωμα» του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, μάλλον θα απογοητεύτηκαν. Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς (το Σούπερ Καπ που φέτος είχε τη μορφή φάιναλ φορ) πήρε κι αυτός τον δρόμο προς το ΣΕΦ και το 2022 έκλεισε με την ομάδα του Μπαρτζώκα αήττητη σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Σήμερα, 28 Ιανουαρίου του 2023 ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή της Euroleague (υπερισχύει της Ρεάλ στην ισοβαθμία) παίζοντας το – κατά γενική ομολογία – καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη, παραμένει αήττητος στην Ελλάδα και τρέχει ένα αδιανόητο σερί 10 νικών σε βάρος του Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις, επίδοση που δεν έχει προηγούμενο στην προϊστορία των αιώνιων ντέρμπι. Όλα αυτά ενώ τον αποθεώνουν όλοι οι αντίπαλοι προπονητές και το ΣΕΦ σημειώνει απανωτά sold out.

Αγγελόπουλοι: Την ιστορία τη γράφουμε μαζί, κάποιοι τρελαίνονται που ακούν το «μέχρι τέλους»

Ενδεχομένως τίποτε απ’ όλα αυτά να μη συνέβαινε αν στις 13 Φεβρουαρίου του 2019 οι αδελφοί Αγγελόπουλοι δεν έδιναν το σύνθημα για την αποχώρηση από το ΟΑΚΑ, κόβοντας στη μέση το «θεάρεστο» έργο των τριών επίλεκτων κομάντο που η ΚΕΔ του Βασιλακόπουλου όρισε με στόχο την εξόντωση του Ολυμπιακού. Εκείνο το βράδυ σήμανε το «μέχρι τέλους», το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή με τα σημειολογικά φιλάκια του Χρήστου Μπαφέ.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια αργότερα πολλά έχουν αλλάξει στο ελληνικό μπάσκετ. Η κατάρρευση του «φάρου» συνοδεύτηκε από την ερυθρόλευκη επιστροφή στους τίτλους, την ώρα που ο ευνοούμενος του συστήματος, Παναθηναϊκός, ζορίζεται σχεδόν σε κάθε ματς στην Ελλάδα και παραπαίει στην Ευρώπη (τρίτος από το τέλος πέρυσι και πρόπερσι, 15ος φέτος μετά την 21η αγωνιστική).

Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι βραβεύτηκαν μέσα σε αποθέωση το βράδυ της Παρασκευής από τη ΘΥΡΑ 7 και αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο για τη συμπαράστασή του στην ομάδα μετά την απόφαση για το #mexritelous, τονίζοντας ότι θέλει να ακούγεται και μέσα στο ΣΕΦ «γιατί κάποιοι τρελαίνονται όταν το ακούνε».

Δ. Γιαννακόπουλος: «Αναγκαστήκατε να τρέξετε στην Α2»

Ποιοι θα μπορούσαν να είναι αυτοί που τρελαίνονται; Θα μπορούσαν να γίνουν κάμποσες υποθέσεις, ωστόσο πολύ γρήγορα εμφανίστηκε οικεία βουλήσει ο πρώτος! Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θεώρησε εαυτόν θιγμένο από την ατάκα του Γιώργου Αγγελόπουλου και έσπευσε να δώσει μια «απάντηση» με ένα βιντεάκι στο instagram, η οποία έλεγε τα εξής:

«Ένα θα σου πω μονάχα. Μάλλον και στους δύο σας, ένα θα σας πω μονάχα. Έτσι όπως το 2012 περιμένατε ότι θα κάνετε σερί double και ότι ήρθε το “μέχρι τέλους” τότε και ότι θα αρχίζατε να πανηγυρίζατε και επί 8 χρόνια τον τρώγατε με κάθε πιθανό τρόπο και αναγκαστήκατε να τρέξετε στην Α2 για να σωθείτε. Έτσι λοιπόν και αυτή τη φορά ξεκινώντας από ακόμα πιο χαμηλά, από αυτό το πράμα το οποίο έχουμε σήμερα, θυμηθείτε την ώρα και τη στιγμή που σας το λέω. Πάλι θα κλαίτε. Τίποτα άλλο δεν σας λέω».

Καταρχάς, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι άξιος συγχαρητηρίων για τη λεβεντιά της έμμεσης παραδοχής ότι τρελαίνεται όταν ακούει για «μέχρι τέλους». Ότι το μυαλό των περισσότερων πήγε πρώτα σε εκείνον δεν έχει καμία σημασία. Εκείνο που μετράει πάνω απ’ όλα είναι ότι ο ίδιος βγήκε αμέσως μπροστά προκειμένου να δείξει τη δυσαρέσκειά του.

Είναι αλήθεια πως ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση τα τελευταία χρόνια. Ασφαλώς και γι’ αυτό ευθύνεται αποκλειστικά η ιστορική απόφαση του «μέχρι τέλους», αφού ακόμα και πριν επιστρέψει ο Ολυμπιακός στην Basket League, ο Δ. Γιαννακόπουλος είχε αρχίσει να διαπιστώνει τα ζόρια που έρχονταν.

Μεταξύ καβγάδων με οργανωμένους οπαδούς και αποτυχημένων πρωτοβουλιών για την οικονομική ενίσχυση της ΚΑΕ, ο ιδιοκτήτης των Πρασίνων εμφανίστηκε για κάποιο διάστημα ως «αποστασιοποιημένος». Όταν αποφάσισε να τολμήσει μια (δοκιμαστική) επιστροφή στο ΟΑΚΑ στο 5ο ματς με τη Λάρισα πέρυσι, αποχώρησε πριν καν τελειώσει το δεκάλεπτο λόγω των αρκετών αποδοκιμασιών που ακούστηκαν.

Παναθηναϊκός – Λάρισα: Ήλθε, αποδοκιμάστηκε και απήλθε ο Δ. Γιαννακόπουλος!

Ότι ο Δ. Γιαννακόπουλος έχει χάσει το μέτρημα είναι αυταπόδεικτο, αφού η αναφορά του σε «οκταετία» προφανώς δεν έχει καμία ρεαλιστική βάση. Από τα επικά κατορθώματα του 2012 μέχρι και τη στιγμή της αποχώρησής του από την Basket League, ο Ολυμπιακός διεκδίκησε έξι πρωταθλήματα και κατέκτησε τα δυο (2015, 2016). Δε χρειάζεται καν να θυμίσουμε τι συνέβη στους τελικούς του 2017 και του 2018, αφού οι τελευταίοι ήταν ουσιαστικά εκείνοι που άρχισαν να βάζουν την ιδέα του «μέχρι τέλους» στους Αγγελόπουλους.

Ασφαλώς και ήταν τρομερά δύσκολη απόφαση αυτή που λήφθηκε στις 13/2/2019. Πολλοί ήταν οι «αντικειμενικοί» μπασκετικού αρθρογράφοι που έσπευσαν να λοιδορήσουν το «μέχρι τέλους», ορμώμενοι κυρίως από τη μεταβατική αγωνιστική εικόνα που εμφάνισε ο Ολυμπιακός στη Euroleague. Όσοι δεν είχαν τη λεβεντιά να παραδεχτούν τα αποτελέσματα του «μέχρι τέλους», λούφαξαν και αποφεύγουν τις σχετικές αναφορές μετά τη σαρωτική περυσινή επιστροφή των Πειραιωτών.

Οι… απειλές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου («πάλι θα κλαίτε» κλπ) προφανώς δεν μπορούν να προβληματίσουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού. Αν κάποιος πρέπει σώνει και καλά να προβληματιστεί, δεν είναι άλλος από τον μέσο οπαδό του Παναθηναϊκού που εδώ και καιρό διαβάζει διάφορα περί «επιστροφών», «ξαναεπιστροφών», «ελεύθερων μπάτζετ» κλπ και κάθε φορά βλέπει την ομάδα του (την οποία αποκάλεσε «αυτό το πράμα», προφανώς απαξιωτικά ο Δ. Γιαννακόπουλος) να χάνει με κάθε τρόπο από τον Ολυμπιακό. Ειδικά στα τρία τελευταία ματς με ξένους διαιτητές οι διαφορές είναι αστρονομικές, γεγονός που μπορεί να είναι και συμπτωματικό…

Για να μην το κουράζουμε παραπάνω. Ποτέ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού μια απόφαση δεν έφερε τόσα πολλά ευεργετικά αποτελέσματα σε έναν σύλλογο όσα το #mexritelous. Μπορεί να υπάρχουν αρκετά κακώς κείμενα ακόμα στο ελληνικό μπάσκετ, είναι όμως δεδομένο πως η κατάρρευση του «φάρου» ήταν από μόνη της μια στροφή προς τη σωστή κατεύθυνση. Το «μέχρι τέλους» ειπώθηκε για πρώτη φορά το 2019 από τους Αγγελόπουλους και τηρήθηκε στο ακέραιο. Κατά τα λοιπά, μπορεί να αντιληφθεί ακόμα και ο πιο αφελής μετά και τη σημερινή «απάντηση» του Δ. Γιαννακόπουλου ότι ουσιαστικά δεν άφησε ούτε λεπτό μόνη της την ΚΑΕ παρά τα όσα λέγονταν τότε…

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Μοντέιρο – Τσιτσιπάς 2-0: Σοκαριστικός και πρόωρος αποκλεισμός στη Μαδρίτη από το νούμερο 118 της παγκόσμιας κατάταξης

Ο Βραζιλιάνος Μοντέιρο (νούμερο 118) με 89% στο πρώτο σερβίς οδήγησε σε σοκαριστικό και πρόωρο αποκλεισμό τον Έλληνα πρωταθλητή που δεν μπόρεσε ποτέ να απειλήσει πραγματικά τον αντίπαλό του

Τεράστια επιτυχία για τον Βασίλη Σπανούλη: Προπονητής της χρονιάς στο BCL!

Στη δεύτερη σεζόν του ως προπονητής, ο Βασίλης Σπανούλης αναδείχθηκε κόουτς της σεζόν στο BCL από τη FIBA για την ανεπανάληπτη πορεία του Περιστερίου στη διοργάνωση

Ο σπουδαίος Γκος έδειξε ξανά την κλάση του στη Βαρκελώνη και ο Ολυμπιακός πέτυχε τον πρώτο δύσκολο στόχο

Ο Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος έκανε δύο μεγάλα ματς στη Βαρκελώνη και αποδείχθηκε καταλύτης στο μπρέικ του Game 1, ενώ το Game 2 θα μπορούσε να είχε διαφορετική εξέλιξη αν η διαιτητική τριάδα δεν έβγαζε εκτός με το «έτσι θέλω» τον Αμερικανό στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου.