12 C
Athens

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει την υπέρβαση με τον Ματ Τόμας

Ο Παναθηναϊκός φαίνεται να καταλήγει στην περίπτωση του Τόμας για την ενίσχυση στη θέση των γκαρντ, με έναν παίκτη που έχει πρόσφατη αλλά ελάχιστη εμπειρία από το NBA

Την περίπτωση του Ματ Τόμας εξετάζει ο Παναθηναϊκός για την ενίσχυση της περιφέρειάς του.

Οι Πράσινοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε αγωνιστικό τέλμα, ωστόσο η νίκη με ανατροπή επί της Ζαλγκίρις χάρισε μία… τρίτη ευκαιρία στον Ράντονιτς, που τονίζει εδώ και μέρες ότι η ομάδα του το παλεύει για την απόκτηση ενός σούτινγκ γκαρντ.

Μετά το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις με τον Νέιπιερ (οδεύει προς Αρμάνι Μιλάνο), το «τριφύλλι» στρέφεται στην δύσκολη περίπτωση του Ματ Τόμας που κυκλοφορεί ελεύθερος στην αγορά μετά την περιήγησή του στο NBA με τους Ράπτορς (2019-21), τους Τζαζ και τους Μπουλς.

Στο πρόσφατο παρελθόν έχει αγωνιστεί και στην Ευρώπη, με τις φανέλες των ισπανικών ομάδων Ομπραντόιρο και Βαλένθια.

Η επόμενη χρονιά τον βρήκε στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Toronto Raptors, ενώ στα μέσα της σεζόν 2020-2021 μετακινήθηκε στους Utah Jazz. Την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 αγωνίστηκε στους Chicago Bulls. Σε 126 αγώνες στη regular season του ΝΒΑ, ο Τόμας μέτρησε 4 πόντους και 1.2 ριμπάουντ στα 9.7 λεπτά κατά μέσο όρο. Το ποσοστό ευστοχίας του στο τρίποντο ξεπερνούσε το 40% γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτελεστική του δεινότητα.

Μένει να φανεί αν η υπόθεσή του προχωρήσει για τον Παναθηναϊκό ή οδηγηθεί σε νέο μεταγραφικό «ναυάγιο»…

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς