14.2 C
Athens

Ο Ολυμπιακός κερδίζει με στυλ και όλοι οι παίκτες του αισθάνονται πιο άνετα

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει απτόητος να... μοιράζει πόνο στην Ευρωλίγκα, βγάζει διαφορετικούς πρωταγωνιστές σχεδόν σε κάθε ματς και το second unit φωνάζει «παρών» την πιο κατάλληλη στιγμή. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε με τον λαό του στο κατάμεστο ΣΕΦ την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στην Ευρωλίγκα και πέμπτη στα τελευταία έξι παιχνίδια. Η κορυφή στην κατάταξη όχι μόνο δεν ζαλίζει, αλλά είναι γουστόζικη. Τα διαδοχικά sold out στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν αποτελούν είδηση και οι οπαδοί του ΘΡΥΛΟΥ χαίρονται και απολαμβάνουν ένα συμπαγές σύνολο, που είναι η επιτομή της ομάδας.

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ έκανε την προσπάθειά της, προηγήθηκε με 10-21 στο 6′, αλλά ο νταμπλούχος Ελλάδας αντέδρασε άμεσα και δεν άφησε να ξεφύγει η κατάσταση. Από τη στιγμή που η διαφορά μαζεύτηκε νωρίς και ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά στο σκορ λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου με 24-23 (με σερί 9-0 και 14-2 επιμέρους σκορ), όλα έγιναν πιο εύκολα.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να έχασε την πρώτη περίοδο με 24-25, αλλά βρέθηκε για τελευταία φορά πίσω στο σκορ με 24-27 στο 11′. Από εκεί και πέρα, «έτρεξε» νέο σερί 9-0 και με επιμέρους σκορ 27-11 στο δεύτερο δεκάλεπτο έβαλε τα πράγματα στη θέση τους (51-36 ημίχρονο). Όσο και αν προσπάθησαν οι τρεις διαιτητές να βάλουν τη Μακάμπι ξανά στη διεκδίκηση του αγώνα, το μόνο που κατάφερε η ομάδα από το Τελ Αβίβ ήταν να μειώσει σε 73-69 στο 33′. Και όλα αυτά, με τον Ολυμπιακό να χάνει από τα μέσα της δεύτερης περιόδου τον Σλούκα, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού στη μέση, χάνοντας μία βασική πηγή δημιουργίας. Ο Έλληνας γκαρντ πρόλαβε να δώσει τρεις ασίστ σε 09:20 και η ομάδα συνολικά μέτρησε 26 ασίστ!

Ο κόουτς Μπαρτζώκας εμπιστεύτηκε το δεύτερο rotation, το οποίο τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, αλλά η διαφορά ήρθε από έναν παίκτη που δείχνει να έχει ξεπεράσει τον Μπολομπόι στην ιεραρχία των σέντερ και να αποτελεί το νούμερο δύο πίσω από τον Φαλ. Ο Ταρίκ Μπλακ ήταν για ένα ακόμα καθοριστικός, έδωσε ρεσιτάλ στην άμυνα και με διαδοχικές αλλοιώσεις αντίπαλων επιθέσεων. Έκανε πράγματα στο παρκέ που δεν φαίνονται στο παρκέ, ενώ τελείωσε το πρώτο ημίχρονο με 5 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και μία ασίστ σε 12:37.

Ο Αμερικανός σέντερ, ο οποίος αποκτήθηκε για συμπληρωματική λύση, δουλεύει σκληρά και έπαιξε 24:25 απέναντι στη Μακάμπι, σκοράροντας 9 πόντους (3/3 δίποντα, 3/6 βολές) με τρεις ασίστ και τρία κλεψίματα στο ενεργητικό του. Τα τρία λάθη δεν είναι τίποτα γιατί η μαχητικότητα και το πάθος που επέδειξε στο παρκέ ήταν κομβικά στην εξέλιξη της αναμέτρησης.

Ο Γουόκαπ έκανε νέο προσωπικό ρεκόρ στις ασίστ με 12 και όλοι όσοι αγωνίστηκαν στο ΣΕΦ βοήθησαν τα μέγιστα σε ένα ματς όπου χάθηκαν 13 βολές (24/37 και 64.9%) και κάποια ελεύθερα τρίποντα (11/27 και 40.7%), αλλά ο Ολυμπιακός σκόραρε 95 πόντους με άνεση (όντας για μία ακόμα φορά σταθερός στο δίποντο με 19/31 προσπάθειες και 61.3%). Ο Βεζένκοβ σταμάτησε στους 22 με μόλις 11 προσπάθειες (5/9 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 7/9 βολές), ο ΜακΚίσικ ήταν καθοριστικός με 13 πόντους και τρία απολαυστικά καρφώματα, ενώ ο Πίτερς έβαλε 2 σημαντικά τρίποντα (και το πολύτιμο τρίποντο στο 34′, όταν η Μακάμπι είχε μειώσει σε 73-69) και 9 συνολικά πόντους, παίζοντας πολύ στην τέταρτη περίοδο (κάτι σπάνιο για τον ίδιο).

Είναι σημαντικό για τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο να γίνονται παράγοντες της αναμέτρησης. Αυτό δεν ισχύει για τον ΜακΚίσικ, που είναι χρόνια στην ομάδα και ξέρουμε τι μπορεί να προσφέρει, αλλά κυρίως για τους παίκτες που διανύουν την πρώτη σεζόν τους στους Ερυθρόλευκους, όπως ο Πίτερς, ο Μπλακ και ο Μπολομπόι (ο οποίος δεν έπαιξε με τη Μακάμπι, αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, καθώς η θετική παρουσία του Μπλακ ήταν φυσιολογικό να τον περιορίσει στο συγκεκριμένο ματς). Δεν ξεχνάμε, βέβαια, και τον «πενταδάτο» Κάνααν, ο οποίος έχει, πλέον, προσαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό στο ρόλο του. Όλοι τους αισθάνονται πιο άνετα συγκριτικά με το πρώτο μισό της σεζόν.

Ο Ολυμπιακός είναι μία μηχανή νικών και ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης με ξεχωριστό δέσιμο με τον κόσμο του. Ο ΘΡΥΛΟΣ κερδίζει με στυλ και είναι πειστικός και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που μετρούν όταν γίνεται το «ταμείο» στο τέλος της βραδιάς. Όπως το ζεστό χειροκρότημα στον Φαλ μετά τις τέσσερις χαμένες βολές στο πρώτο δεκάλεπτο, με την ομάδα πίσω στο σκορ και τον Γάλλο σέντερ να δέχεται τη συμπαράσταση από τους οπαδούς και τους συμπαίκτες του για μία άτυχη στιγμή. Ή τον Βεζένκοβ να πανηγυρίζει έξαλλα τα τρίποντα του Πίτερς και το αντίστροφο. Ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης ηγείται της Ευρωλίγκας με επίδοση 14-7 (το ίδιο ρεκόρ έχει και η Ρεάλ Μαδρίτης) για δεύτερη διαδοχική εβδομάδα και δεν έχει ταβάνι.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός – Μίλων 3-1: Με 11 άσους και 11 μπλοκ απέκτησε προβάδισμα για τους τελικούς

Με τους Γκουσταβάο και Τζούριτς να δεσπόζουν στο φιλέ (9 μπλοκ) και συνολικά 11 άσους (5 του Ιντάλγκο), ο Ολυμπιακός έκανε καθοριστικό βήμα για να βρεθεί στους τελικούς της Volley League απέναντι σε έναν Μίλωνα που πάλεψε για ένα σετ

Μπαρτζώκας: Δεν έχει προπονηθεί κανονικά ο Γουόκαπ, χρειάζεται μια συντήρηση

Ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε πως η ομάδα του πρέπει να πάει σε χαμηλό τέμπο το ματς με την Εφές και τόνισε πως η κατάσταση του Γουόκαπ χειροτέρεψε μετά το ντέρμπι και ακόμα δεν έχει προπονηθεί κανονικά

Ολυμπιακός: Ο Ράιτ, ο Φαλ και η σταθερότητα που φέρνει χημεία και… διαβατήρια

Ο Insider του ΑΘΛΟΥ τελειώνει την κουβέντα περί παραμονής ή όχι του δυναμίτη Μόουζες Ράιτ στον Ολυμπιακό και αποκαλύπτει το όνομα του παίκτη που θα έχει το δικαίωμα το καλοκαίρι να καταθέσει χαρτιά για ελληνικό διαβατήριο σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία