17.6 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Άρσεναλ 1-0: Πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου με γκολ-χρυσάφι του Άκε (vid)

Οι Πολίτες με χρυσό γκολ του Άκε λύγισαν την Άρσεναλ και την υποχρέωσαν να στρέψει την προσοχή της αποκλειστικά στον στόχο της κατάκτησης του πρωταθλήματος, παίρνοντας εκείνοι την πρόκριση στους «16» του FA Cup

Ας μη γελιόμαστε, ο πρώτος και μεγάλος στόχος της Άρσεναλ έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σεζόν είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Το Κύπελλο πέρασε σε δεύτερη μοίρα και το βράδυ της Παρασκευής σβήστηκε εντελώς από την ατζέντα του Μικέλ Αρτέτα μιας και η Μάντσεστερ Σίτι λύγισε με 1-0 την ομάδα του στο Έτιχαντ και πήρε την πρόκριση στους «16» του FA Cup.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ήταν πολύ ανώτερη, αλλά σκόραρε στο 64ο λεπτό και το γκολ αποδείχθηκε χρυσάφι. Ο Γκρίλις ταλαιπώρησε την άμυνα των Κανονιέρηδων και έδωσε στον Άκε που με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Τέρνερ για το 1-0.

 

Η Άρσεναλ είχε τις δικές της καλές στιγμές, αλλά έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Ορτέγκα που έκανε και μια σπουδαία επέμβαση σε τετ α τετ με τον Ενκέτια. Ο Τροσάρ ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα της Μάντσεστερ Σίτι, η οποία είδε το ματς με μεγάλη σοβαρότητα για αυτό και παρατάχθηκε με αρκετούς βασικούς.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Λιούις (58′ Γουόκερ), Στόουνς (45+4′ Λαπόρτ), Ακάντζι, Άκε, Ροντρίγκο, Ντε Μπρόινε (75′ Μπερνάρντο Σίλβα), Γκιντογκάν, Μαχρέζ (58′ Άλβαρες), Γκρίλις, Χάλαντ.

ΑΡΣΕΝΑΛ: Τέρνερ, Τομιγιάσου, Χόλντινγκ (46′ Σαλιμπά), Γκάμπριελ, Τίρνεϊ (66′ Ζιντσένκο), Τζάκα, Πάρτεϊ (46′ Λοκόνγκα), Βιέιρα, Τροσάρ (66′ Μαρτινέλι), Σακά (75′ Έντεγκαρντ), Ενκέτια.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς