14.2 C
Athens

Ολυμπιακός: Ένας έπαινος για τον Βρουσάι

Δεν είναι εύκολο για έναν ποδοσφαιριστή να παίζει όπου του ζητηθεί και ο Μάριος Βρουσάι ανταποκρίθηκε ως αριστερός μπακ σε δύο απαιτητικούς προημιτελικούς Κυπέλλου. Η αμυντική σταθερότητα που επέδειξε και η φάση του 43ου λεπτού στη ρεβάνς

Ο Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρηθεί τα τελευταία δυόμισι χρόνια στη θέση του αριστερού μπακ μετά τη μεταγραφή του Κώστα Τσιμίκα στη Λίβερπουλ, τον Αύγουστο του 2020.

Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος είχε αποκτηθεί με μεταγραφή από την Πάσος Φερέιρα τον Ιανουάριο του 2021, όχι μόνο δεν έχει την ποδοσφαιρική ποιότητα του προκατόχου του, αλλά η υπερχρησιμοποίησή του (ιδιαίτερα επί εποχής του Πέδρο Μαρτίνς) επειδή ουσιαστικά δεν υπήρχε άλλος παίκτης για τη θέση είχε αρνητικό αντίκτυπο τόσο στην εικόνα της ομάδας όσο και σε αυτήν του Μολδαβού.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποκτήσει εδώ και κάποιες ημέρες τον 22χρονο Βραζιλιάνο Ραμόν, ο οποίος έκανε ντεμπούτο ως αλλαγή στον επαναληπτικό προημιτελικό με τον Άρη για το Κύπελλο. Είναι πολύ νωρίς να κριθεί και περιμένουμε να τον δούμε περισσότερο. Και στα δύο ματς με τους Θεσσαλονικείς για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, ο Μάριος Βρουσάι κλήθηκε από τον κόουτς Μίτσελ να καλύψει τη θέση του αριστερού μπακ και βάσει συνθηκών τα πήγε πολύ καλά. Η απόδοσή του βοήθησε την ομάδα και σε καμία περίπτωση δεν τη ζημίωσε.

Δεν είναι εύκολο για έναν παίκτη να παίζει σε τρίτη διαφορετική θέση μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος και ο 24χρονος winger ανταποκρίθηκε. Από το δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει περάσει μπόλικα… Ο Μαρτίνς τον υπολόγιζε κάποια στιγμή και για τη θέση του δεξιού μπακ, δίνοντας ορισμένες ευκαιρίες σε αυτήν τη θέση, ενώ το περασμένο καλοκαίρι ο διεθνής παίκτης είχε «κοπεί» από τον Πορτογάλο προπονητή. Μετά την απομάκρυνση του Μαρτίνς από την τεχνική ηγεσία, ο Βρουσάι έλαβε ουσιαστικά μία δεύτερη ευκαιρία και επέστρεψε στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού. Αθόρυβα, μάλιστα, έχει φτάσει τις 17 συμμετοχές στη σεζόν. Χωρίς να έχει καταγράψει γκολ και ασίστ στο ενεργητικό του.

Ο ταχύτατος ακραίος κυνηγός ήταν αμυντικά συνεπής τόσο στο 1-0 του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» όσο και στο 1-0 του «Κλεάνθης Βικελίδης». Βγήκε πολλές φορές πρώτος στην μπάλα, ανέκοψε επιθέσεις, κέρδισε μπάλες, περιόρισε τα επιθετικά ατού του αντιπάλου από την πλευρά του. Ήταν εμφανές πως προσπάθησε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του σε μία θέση που όχι μόνο δεν γνωρίζει, αλλά δεν τον βολεύει κιόλας. Στη συντριπτική πλειοψηφία των επαφών του με την μπάλα, προσπαθούσε να τη φέρει και να την κυκλοφορήσει με το δεξί πόδι προκειμένου να αποφύγει κάποιο αβίαστο λάθος.

Σε μία φάση, πάντως, του ματς στη Θεσσαλονίκη φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν είναι αριστερός μπακ και πως έκανε μεγάλο αγώνα για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της ρεβάνς και τού αξίζουν συγχαρητήρια. Αναφερόμαστε στη φάση του 43ου λεπτού όταν ο Ολυμπιακός ξεχύθηκε σε αντεπίθεση με τέσσερις ποδοσφαιριστές έναντι δύο παικτών του Άρη (αυτό συνέβη στο αρχικό στάδιο της αντεπίθεσης, στο ύψος της μεσαίας γραμμή, γιατί στη συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν γρήγορο αμυντικό τρανζίσιον) και ο Βρουσάι έβγαλε τον Μπακαμπού σε θέση τετ α τετ, αλλά ο επιθετικός των Ερυθρόλευκων αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής, σουτάροντας άουτ με το δεξί.

Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός έκανε ό,τι μπορούσε για να μη χαθεί μία σπάνια αντεπίθεση και είχε μία εκπληκτική κούρσα από την άμυνα, αλλά η τελική πάσα με το δεξί πόδι ήταν λίγο πιο δυνατή από όσο έπρεπε και το σουτ του Μπακαμπού δεν έγινε υπό τις καλύτερες συνθήκες στο δεύτερο δοκάρι. Προφανώς, δεν ευθύνεται ο Βρουσάι που δεν είναι αριστερός μπακ και δεν πρόκειται να γίνει διανύοντας το 25ο έτος της ηλικίας του. Ο Ολυμπιακός ως οργανισμός πρέπει να προβληματιστεί για το γεγονός πως δεν είναι πλήρης και επαρκής αγωνιστικά στη συγκεκριμένη θέση.

Έτσι όπως εκτυλίχθηκε αυτή η αντεπίθεση από την αριστερή πλευρά, ένας καθαρόαιμος αριστερός μπακ θα έκανε την τελική πάσα προς τη μεγάλη περιοχή με το αριστερό πόδι του πάνω στην κίνηση και το σωστό βηματισμό, στο κατάλληλο timing. Ο Βρουσάι έκανε τεράστια προσπάθεια για να μη σπαταληθεί μία τέτοια κραυγαλέα ευκαιρία (που ευτυχώς για τον Ολυμπιακό δεν στοίχισε στο «ταμείο» των δύο προημιτελικών). Ένας δεξιοπόδαρος είναι φυσιολογικό να μην εμπιστεύεται το αριστερό του πόδι και να προσπαθήσει να πασάρει με το «καλό» του πόδι σε μία τόσο κομβική φάση, όπως έπραξε ο Μάριος στη Θεσσαλονίκη. Η αγωνία του, μάλιστα, ήταν τόσο μεγάλη και όπως βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία ο ποδοσφαιριστής του Πρωταθλητή Ελλάδας είχε στραμμένη την προσοχή του μόνο πάνω στην μπάλα προκειμένου να πραγματοποιήσει την καλύτερη δυνατή πάσα για τον συμπαίκτη του.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Ολυμπιακός – Μίλων 3-1: Με 11 άσους και 11 μπλοκ απέκτησε προβάδισμα για τους τελικούς

Με τους Γκουσταβάο και Τζούριτς να δεσπόζουν στο φιλέ (9 μπλοκ) και συνολικά 11 άσους (5 του Ιντάλγκο), ο Ολυμπιακός έκανε καθοριστικό βήμα για να βρεθεί στους τελικούς της Volley League απέναντι σε έναν Μίλωνα που πάλεψε για ένα σετ

Μπαρτζώκας: Δεν έχει προπονηθεί κανονικά ο Γουόκαπ, χρειάζεται μια συντήρηση

Ο προπονητής του Ολυμπιακού υποστήριξε πως η ομάδα του πρέπει να πάει σε χαμηλό τέμπο το ματς με την Εφές και τόνισε πως η κατάσταση του Γουόκαπ χειροτέρεψε μετά το ντέρμπι και ακόμα δεν έχει προπονηθεί κανονικά

Ολυμπιακός: Ο Ράιτ, ο Φαλ και η σταθερότητα που φέρνει χημεία και… διαβατήρια

Ο Insider του ΑΘΛΟΥ τελειώνει την κουβέντα περί παραμονής ή όχι του δυναμίτη Μόουζες Ράιτ στον Ολυμπιακό και αποκαλύπτει το όνομα του παίκτη που θα έχει το δικαίωμα το καλοκαίρι να καταθέσει χαρτιά για ελληνικό διαβατήριο σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία