14.4 C
Athens

Παρελθόν από τον πάγκο του Άγιαξ ο Άλφρεντ Σχρέντερ

Στην απομάκρυνση του Άλφρεντ Σχρέντερ από τον πάγκο προχώρησε η διοίκηση του Άγιαξ.

Ο Αίαντας συμπλήρωσε επτά ματς χωρίς νίκη στο ολλανδικό πρωτάθλημα (μία ήττα και έξι ισοπαλίες) και ο Ολλανδός τεχνικός απολύθηκε μετά την χθεσινοβραδινή νέα «γκέλα» με την Φόλενταμ (1-1) στην «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα».

Ο 50χρονος τεχνικός είχε διαδεχθεί τον Έρικ τεν Χάαγκ το καλοκαίρι του 2022, ωστόσο, δεν μπόρεσε να περάσει αυτά που ήθελε στους παίκτες, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από τα καθήκοντά του.

Ο Άγιαξ μετά το νέο στραβοπάτημα υποχώρησε στην 5η θέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Φέγενορντ και κρίθηκε σκόπιμο από τη διοίκηση να προχωρήσει στην αλλαγή προπονητή.

«Δεν είναι ωραίο να διώχνεις ανθρώπους που δουλεύουν σκληρά, αλλά ήταν αδύνατο να συνεχίσουμε έτσι. Είναι μία οδυνηρή απόφαση αλλά και απαραίτητη. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα στη σεζόν, χάσαμε αρκετούς βαθμούς ενώ είχαμε και αστάθεια στην απόδοσή μας» επισήμανε στην ιστοσελίδα του συλλόγου ο διευθυντής Εντβιν φαν ντερ Σαρ και πρόσθεσε:

«Εξαιτίας του Μουντιάλ υπήρχε η χειμερινή διακοπή και περιμέναμε ότι θ΄ άλλαζαν τα πράγματα. Παρ΄ όλα αυτά τις τελευταίες εβδομάδες έγινε ξεκάθαρο ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να ανατραπεί, αν και έγιναν πολλές μεταγραφές και τις οποίες πιστεύουμε ότι θα μας βοηθήσουν».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς