22.5 C
Athens

Στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Τσιτσιπάς!

Μετά από τρεις συνεχόμενους ημιτελικούς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται επιτέλους στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν! - Επικράτησε του Κατσάνοφ με 3-1 σετ και περιμένει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, τον Τζόκοβιτς

Τις τρεις προηγούμενες χρονιές ήρθε… μούρη με μούρη με τον τελικό, αλλά η πορεία του σταμάτησε λίγο πριν το όνειρο, στα ημιτελικά. Αυτή τη φορά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς τα κατάφερε! Ο Έλληνας πρωταθλητής επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί απέναντι στον Κάρεν Κατσάνοφ, του οποίου επιβλήθηκε με 3-1 σετ (7-6, 6-4, 6-7, 6-3) και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν!

Ο Ρώσος έκανε το break στο 3ο σετ και προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, με το Νο 3 του ταμπλό να χάνει δύο match point στο tie break, επιτρέποντας στον αντίπαλό του να μπει ξανά στο παιχνίδι. Η ψυχολογία και ο ρυθμός του Τσιτσιπά δεν έπεσαν μετά την απώλεια του σετ, μπήκε… φορτσάτος στο 4ο και προηγήθηκε με 3-0 στα games, κατακτώντας το τελικά με 6-3, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό.

Στα 26 (με το σημερινό) ματς που έχει δώσει στο κυρίως ταμπλό του Αυστραλιανού Όπεν στη διάρκεια της καριέρας του, ο Τσιτσιπάς δεν έχει χάσει ποτέ μετά την κατάκτηση του πρώτου σετ. Συνολικά το έχει κατακτήσει 15 φορές στο τουρνουά και μετρά, πλέον, 15 στις 15 νίκες. Αντιθέτως, όταν έχασε το πρώτο σετ γνώρισε την ήττα 5 φορές!

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του Τσιτσιπά που θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο στο τουρνουά της Μελβούρνης και η δεύτερη που θα αγωνιστεί σε τελικό Grand Slam μετά το Roland Garros το 2021.

Στον τελικό της Κυριακής, ο Στέφανος θα αντιμετωπίσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος δοκιμάζεται απέναντι στον Αμερικανό Τόμι Πολ, Νο 35 στον κόσμο, στον δεύτερο ημιτελικό της ημέρας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς