20.9 C
Athens

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-1: Τον τίναξε στον αέρα μέσα σε 8 μέρες (vid)

Μετά τον διασυρμό του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα, οι Θεσσαλονικείς τον απέκλεισαν και από το κύπελλο και διεκδικούν με αξιώσεις τον χαρακτηρισμό του «δήμιου των Πρασίνων» για τη σεζόν 2022/23

Μέσα σε 8 μέρες ήρθαν τα πάνω κάτω για τον Παναθηναϊκό. Οι Πράσινοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι (1-1) με τον ΠΑΟΚ στο «Α. Νικολαΐδης» και με συνολικό σκορ 1-3 οι Ασπρόμαυροι προκρίθηκαν στους «4» του Κυπέλλου όπου θα αντιμετωπίσουν τη Λαμία με στόχο το εισιτήριο για τον τελικό.

 

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου εκτός από την πρόκριση στον τελικό, διατηρήθηκε αήττητη και στις τρεις διαδοχικές συναντήσεις της με τον Παναθηναϊκό ο οποίος βρίσκεται πια εκτός Κυπέλλου και είδε μετά τη βαριά ήττα από τον ΠΑΟΚ τη διαφορά στο πρωτάθλημα να έχει εξανεμιστεί.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς προχώρησε σε αλλαγές και στο πρώτο μέρος είδε το πλάνο του να δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος. Ο Τσόκαϊ είχε ένα αδύναμο σουτ αλλά στη συνέχεια ήρθε το προβάδισμα με το 3ο φετινό γκολ του Τσέριν απέναντι στον ΠΑΟΚ!

Ο Σλοβένος μέσος άφησε πίσω του τον Ντάντας μετά την πάσα του Μπερνάρντ και έπιασε το σουτ εκτός περιοχής για να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Κροάτη τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ στο 18′.

 

Η μεγαλύτερη ευκαιρία των Πράσινων στο πρώτο μέρος καταγράφηκε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν ο πολύ καλός Μπερνάρντ άνοιξε αριστερά στον Σπόραρ που από πλεονεκτική θέση έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Ο Μαντσίνι έκανε ντεμπούτο με τα πράσινα περνώντας αντί του Τσόκαϊ με την έναρξη του δευτέρου μέρους σε μια κίνηση που είχε αρκετό ρίσκο για τους Πράσινους. Ο Αργεντινός έπιασε μια κεφαλιά στο 54′ σε σέντρα από τα δεξιά (η μπάλα έφυγε άουτ) και γενικώς είχε καλή εικόνα.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε τον Παναθηναϊκό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Νέλσον Ολιβέιρα στο 78ο λεπτό.

Ο Φινλανδός διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε χέρι του Τσέριν μετά από κεφαλιά του Σβαμπ και ο Πορτογάλος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και έκανε το 1-1 για να τελειώσει τα πάντα, σε ένα διάστημα που η ομάδα του είχε ισορροπήσει και είχε τον έλεγχο στον ρυθμό και στη μεσαία γραμμή.

 

Ένα σουτ του Κλέινχεϊσλερ (ο οποίος έκανε ντεμπούτο) ήταν ό,τι καλύτερο είχε ο Παναθηναϊκός να επιδείξει ως το φινάλε. Στις καθυστερήσεις ο Μπράντον Τόμας αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα – που είχε μόλις 4′ στην αναμέτρηση – για μπουνιά στον Σάρλια.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ 1-1

Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης

Σκόρερ: 18′ Τσέριν / 78′ πεν. Ολιβέιρα

Διαιτητής: Βίλγιανεν (ΦΙΝ)

Κόκκινη: 90+2′ Μπράντον

Κίτρινες: Κουρμπέλης, Βαγιαννίδης, Σπόραρ, Σάρλια, Τσέριν / Ολιβέιρα, Αουγκούστο, Ράφα Σοάρες, Σβαμπ, Κωνσταντέλιας, Τάισον

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Κουρμπέλης (66′ Σάντσες), Σάρλια, Πούχατς (80′ Χουάνκαρ), Ρούμπεν Πέρεθ, Τσόκαϊ (46′ Μαντσίνι), Τσέριν, Μπερνάρντ (66′ Ιωαννίδης), Παλάσιος (80′ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες, Ντάντας, Αουγκούστο (46′ Σβαμπ), Νάρεϊ (79′ Τάισον), Κωνσταντέλιας (88′ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (88′ Μπράντον).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς