19.8 C
Athens

Λαμία – Απόλλων Παραλιμνίου 4-2: Κυριάρχησαν και προκρίθηκαν στα ημιτελικά οι Φθιώτες (vid)

Η Λαμία πανηγύρισε και δεύτερη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου επικρατώντας με 4-2 και σφράγισε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Παρά το γεγονός πως έμεινε νωρίς πίσω στο σκορ, η ομάδα της Φθιώτιδας είχε την ψυχραιμία να αντιδράσει και μετέτρεψε τελικά το παιχνίδι σε μια τυπική διαδικασία.

Το «παρών» στις κερκίδες έδωσε και ο Ζόραν Τόσιτς, ο οποίος βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με τη Λαμία και όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει στη χώρα μας την καριέρα του.

Το όνειρο για τον Απόλλωνα Παραλιμνίου σταμάτησε στα προημιτελικά, αλλά μόνο ευχαριστημένοι μπορεί να είναι οι άνθρωποι του τόσο για την πορεία όσο και για τις κάτι παραπάνω από αξιοπρεπείς εμφανίσεις.

Η Λαμία περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της στα ημιτελικά από το νικητή του ζευγαριού ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Οι γηπεδούχοι μπορεί να έφτασαν κοντά στο γκολ μόλις στο 3′ με τον Ασκόφσκι να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι, αλλά αυτοί που το πέτυχαν ήταν οι φιλοξενούμενοι.

Μετά από κόρνερ και αδράνεια στην άμυνα της Λαμίας, ο Κουτζαβασίλης κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή και σούταρε δυνατά για το 0-1 στο 8ο λεπτό.

 

Η χαρά όμως δεν κράτησε για πολύ, αφού στο 20′ ο Ασκόφσκι βρήκε τελικά τον δρόμο προς τα δίχτυα, ο οποίος βγήκε τετ – α – τετ, πέρασε και τον τερματοφύλακα και ισοφάρισε σε 1-1.

 

Πέντε λεπτά αργότερα υπήρξε ολική ανατροπή του σκορ, με τον Πάουλαβετς να σκοράρει με το κεφάλι μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι.

 

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο τέρμα πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με τον Γκέκα να στέκεται άτυχος και στην προσπάθεια του να διώξει μετά από γύρισμα του Μαρτίνεθ, να στέλνει την μπάλα στην εστία της ομάδας του για το 3-1 στο 41′.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε και οι ευκαιρίες που έγιναν ήταν ελάχιστες, μέχρι να έρθει ο Ελέζι στο 86′ και με δυνατό σουτ να μειώσει σε 3-2 για την ομάδα του. Το δεύτερο μέρος αποδείχθηκε πως κρατούσε το καλύτερο για το τέλος, αφού είχε και άλλο τέρμα.

Στο 90+3′ ο Τσιλούλης με ωραία ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ έκανε το 4-2, βάζοντας έτσι το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του.

 

Λαμία (Παντελίδης): Γκαραβέλης, Σιμόν, Αντέτζο, Παούλαβετς (Λαμπρόπουλος 69′), Γκοράνοφ, Τζανδάρης, Στάνκο, Μαρτίνεθ (Τσιλούλης 60′), Ασκόφσκι (Κοντονίκος 83′), Ντε Βινσέντι (Βέργος 60′), Μανούσος (Τσούκαλος 69′).

Απόλλων Παραλιμνίου (Καραμπετάκης): Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι (Καρατλίδης 64′), Tζελίδης, Τζαμπέγια, Καρυοφύλλης, Γεωργιάδης (Κωνσταντινίδης 83′), Ελέζι, Γκέκας (Πέτρου 64′)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς