12.5 C
Athens

Η Ρεάλ εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης στον Βινίσιους για τις ρατσιστικές επιθέσεις που δέχεται

Ανακοίνωση στήριξης προς τον Βινίσιους Τζούνιορ εξέδωσε η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά και τη νέα ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε

Η Ρεάλ Μαδρίτης στέκεται δίπλα στον Βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή, μετά τη νέα αποτρόπαια ρατσιστική επίθεση που δέχθηκε.

Ο Βινίσιους έχει πέσει φέτος αρκετές φορές θύμα ρατσιστικής επίθεσης, με αποκορύφωμα αυτή από τους οπαδούς της Ατλέτικο Μαδρίτης λίγο πριν τη μάχη των δύο ομάδων για το Copa del Rey.

Συγκεκριμένα, κρέμασαν από μία γέφυρα στη Μαδρίτη μία κούκλα, η οποία αντιπροσώπευε τον Βραζιλιάνο επιθετικό της Ρεάλ, ενώ υπήρχε και ένα πανό που έγραφε: «Η Μαδρίτη μισεί τη Ρεάλ».

Μετά κι από αυτή την εξέλιξη, η Βασίλισσα εξέδωσε ανακοίνωση και στηρίζει τον ποδοσφαιριστή της, καταδικάζοντας το γεγονός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να σας ευχαριστήσει για τη στήριξη και τις εκφράσεις αγάπης που δέχθηκε έπειτα από τη λυπηρή και απεχθή πράξη του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και του μίσους προς τον παίκτη μας, Βινίσιους.

Θα θέλαμε να εκφράσουμε την πιο μεγάλη καταδικη τέτοιων πράξεων που συνιστούν επίθεση στην αξιοπρέπεια του ανθρώπου και στα θεμελιώδη δικαιώματα και η οποία δεν έχει σχέση με τις αξίες που αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός.

Τέτοιες επιθέσεις όπως αυτή που δέχθηκε ο παίκτης μας ή που έχει δεχθεί κάθε άνθρωπος του αθλητισμού δεν έχουν θέση σε μία κοινωνία όπως η δική μας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης πιστεύει ότι αυτοί που συμμετείχαν σε μια τέτοια απαίσια πράξη θα λογοδοτήσουν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς