24 C
Athens

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0: Με κεραυνό του Ντεμπελέ και επεμβάσεις του Τερ Στέγκεν στους «4» του Κυπέλλου (vid)

Η γκολάρα του Ντεμπελέ και οι δύο σπουδαίες επεμβάσεις του Τερ Στέγκεν σε Ναβάρο και Ολασαγκάστι έφεραν την πρόκριση της Μπαρτσελόνα στους «4» του Κυπέλλου σπάζοντας αήττητο 3 μηνών της Ρεάλ Σοσιεδάδ

Η Ρεάλ Σοσιεδάδ είχε ξεχάσει τι θα πει ήττα στις εγχώριες διοργανώσεις αφού η τελευταία της ήταν πριν από τρεις μήνες στο πρωτάθλημα κόντρα στην Μπέτις. Οι Βάσκοι τα έδωσαν όλα κόντρα την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου αλλά οι Καταλανοί ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν στο τέλος την πρόκριση στους «4» του Copa del Rey με 1-0.

Η ομάδα του Τσάβι είχε πολύ δύσκολο έργο που έγινε κάπως πιο εύκολο όταν στο 40′ ο Μπράις Μέντεθ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για το απαράδεκτο μαρκάρισμα που έκανε με τις τάπες στον Μπουσκέτς.

 

Με το αριθμητικό πλεονέκτημα, οι Καταλανοί είχαν την πρωτοβουλία και την υπομονή να ψάξουν με ηρεμία το γκολ, με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να είναι εντυπωσιακός και να φτιάχνει διαρκώς το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Γάλλος βρήκε το γκολ πρόκρισης στο 52′ από πολύ δύσκολη γωνία σε μια φάση που δεν μπορούσε να κάνει κάτι ο Ρεμίρο.

 

Ο Σέρλοτ στο 60ό λεπτό έχασε την ευκαιρία της χρονιάς από το μισό μέτρο (!) με την Μπαρτσελόνα να θυμάται εκείνη τη στιγμή πως οι Βάσκοι δεν πρόκειται να καταθέσουν εύκολα τα όπλα. Δεύτερο γκολ δεν βρήκε και στο φινάλε χρειάστηκε τον Τερ Στέγκεν.

Ο Γερμανός τερματοφύλακας σταμάτησε τη Ρεάλ Σοσιεδάδ με δύο μεγάλες επεμβάσεις σε κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν με σουτ ο Ρόμπερτ Ναβάρο και ο Ολασαγκάστι που πέρασαν στο ματς αλλά δεν βρήκαν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι): Τερ Στέγκεν, Κουντέ, Αραούχο, Κρίστενσεν (90+1′ Αλόνσο), Μπαλντέ (78′ Ραφίνια), Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Πέδρι (77′ Κεσιέ), Ντεμπελέ (84′ Φάτι), Λεβαντόφσκι, Γκάβι

ΡΕΑΛ ΣΟΣΙΕΔΑΔ (Αλγουαθίλ): Ρεμίρο, Ελουστόνδο, Θουμπελδία, Λε Νορμάν, Ρίκο (46′ Μουνιόθ), Θουμπιμέντι, Μέντεθ, Μαρίν (78′ Ολασαγκάστι), Ογιαρθάμπαλ (46′ Μπαρενετσέα), Σέρλοτ (87′ Κάρλος Φερνάντεθ), Κούμπο (78′ Ναβάρο)

COPA DEL REY: ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ ΤΩΝ «8»

Τετάρτη 25/1

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 1-0 (52′ Ντεμπελέ)

Οσασούνα – Σεβίλλη (23:00)

Πέμπτη 26/1

Βαλένθια – Μπιλμπάο (21:00)

Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς