20 C
Athens

Ολυμπιακός βόλεϊ: Στο Βουκουρέστι για τα δύο σετ πρόκρισης με όπλο την καλή υποδοχή

Στο Βουκουρέστι βρίσκεται η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού προκειμένου την Πέμπτη (26/1, 18:00) να αντιμετωπίσει στην κρίσιμη ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Challenge Cup τη Στεάουα.

Μετά την καθαρή νίκη με 3-1 σετ στο Ρέντη οι Ερυθρόλευκοι θέλουν δύο σετ απέναντι στους Ρουμάνους (ή στη χειρότερη περίπτωση κατάκτηση του χρυσού σετ) για να φτάσουν στους «4» της διοργάνωσης.

Κλειδί για την αναμέτρηση θα είναι η σωστή υποδοχή όπως υποστήριξαν ο Αλμπέρτο Τζουλιάνι και ο Τόνσεκ Στερν.

«Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να ξεχάσουμε το πρώτο παιχνίδι και να συγκεντρωθούμε για το δεύτερο, γιατί η Στεάουα είναι μια δυνατή ομάδα, που ιδιαίτερα στην έδρα της παίζει πολύ καλά, οπότε πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να κατακτήσουμε αυτά τα δύο σετ που χρειαζόμαστε. Αυτό που κρατάω, είναι η επίθεση μας, επειδή η Στεάουα σερβίρει πολύ δυνατά, ιδιαίτερα εκεί θα σερβίρει πολύ δυνατά, οπότε θέλει υπομονή στην επίθεση μας, ώστε τεχνικά να είμαστε όπως πρέπει, για να βρίσκουμε λύσεις στο δυνατό σερβίς του αντιπάλου», υποστήριξε ο Ιταλός προπονητής, με τον Σλοβένο διαγώνιο να τονίζει ότι:

«Προερχόμαστε από μία δύσκολη περίοδο, που δώσαμε πολλά δυνατά παιχνίδια. Δεν θα πούμε ότι χρειαζόμαστε δύο σετ, θα πούμε ότι πρέπει να κερδίσουμε, από τον πρώτο πόντο έως τον τελευταίο, οπότε πάμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, για να κερδίσουμε. Όπως είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι, ο αντίπαλος σέρβιρε πάρα πολύ δυνατά, οπότε πρέπει να αποφύγουμε τους απευθείας πόντους, να αντέξει η υποδοχή μας και να παίξουμε μετά με υπομονή, σωστά τις ψηλές μπάλες ή το side out, ώστε να δίνουμε λύσεις απέναντι στο δυνατό σερβίς που έχουν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς