22.5 C
Athens

Γουόκαπ: Να μάθουμε από το σημερινό ματς, πρέπει κάθε φορά να δείχνουμε ότι είμαστε καλύτεροι

Ο μεγάλος ήρωας του Ολυμπιακού στο δραματικό ματς με το Περιστέρι, Τόμας Γουόκαπ, πρώτα χάρισε τη νίκη στην ομάδα του με σουτ-μαχαιριά 1,4” πριν το τέλος και μετά δήλωσε πως η ομάδα του πρέπει να πάρει μαθήματα από το αποψινό παιχνίδι κόντρα σε μία πολύ ταλαντούχα ομάδα.

Το σουτ-μαχαιριά του Γουόκαπ που χάρισε τη νίκη στον Ολυμπιακό κόντρα στο μαχητικό Περιστέρι (vid)

Παράλληλα ο Αμερικανός άσος πρόσθεσε πως για την εικόνα των Πειραιωτών σήμερα ίσως να ευθύνεται και η κούραση από τη μεγάλη νίκη κόντρα στη Ρεάλ την περασμένη Παρασκευή, ενώ σχολίασε με τον δικό του τρόπο το ενδεχόμενο να αγωνιστεί με τα χρώματα της εθνικής Ελλάδας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για το νικητήριο καλάθι: «Μετά το time-out ήρθαμε για να παίξουμε την τελευταία μας επίθεση με ένα pick and roll και διάβασα την άμυνα. Δεν είχα τη δυνατότητα να δώσω πάσα είτε στον Βεζένκοβ είτε στον Παπανικολάου. Αποφάσισα να σουτάρω και το καλάθι μπήκε».

Για το ότι το ματς κρίθηκε στο φινάλε: «Ελπίζω να μάθουμε από το σημερινό. Ήταν μια πολύ καλή ομάδα και ένα πολύ δυνατό παιχνίδι. Δεν πρέπει να το επαναλάβουμε. Παίξαμε σε μια σούπερ έδρα με φανταστικό κοινό, με μια ταλαντούχα ομάδα».

Για το αν είχε λίγο πιο συντηρητική προσέγγιση ο Ολυμπιακός για να διαχειριστεί και τη EuroLeague: «Είμαστε επαγγελματίες, πρέπει κάθε βράδυ να αποδεικνύομε ότι είμαστε καλύτεροι. Ίσως παίξαμε το καλύτερο παιχνίδι απέναντι στη Ρεάλ και μας ταλαιπώρησε αυτό».

Για την άνοδο στην καριέρα του: «Τα τελευταία δύο χρόνια έχω κάνει πολλά βήματα προόδου και αγωνιστικής βελτίωσης. Με ενδιαφέρει να πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Έχουμε κατακτήσει ήδη το νταμπλ και το Super Cup».

Για το αν θα ήθελε να παίξει στην Εθνική Ελλάδας: «Είμαι Αμερικανός (γέλια)».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς