21.4 C
Athens

Συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης οι 12 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη 18 Ιανουαρίου ωστόσο διεκόπη, κατόπιν σχετικού αιτήματος δικηγόρων της υπεράσπισης που επικαλέστηκαν κωλύματα, συνδεόμενα με υποχρεώσεις τους σε άλλο (ανώτερο) Δικαστήριο. Οι δικαστές διέκοψαν τη διαδικασία προκειμένου να αποφασίσουν για την ημέρα της επόμενης δικασίμου. Νωρίτερα έγινε η διαδικασία νομιμοποίησης των δικηγόρων και εκφωνήθηκε ο κατάλογος των 26 μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Οι 12 κατηγορούμενοι έφτασαν λίγο μετά τις 9 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και αποδοκιμάστηκαν έντονα από άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο, που τους φώναζαν «σκύψτε το κεφάλι, δολοφόνοι».

Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται για τις εξής πράξεις:

– Άπαντες για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του ‘Αλκη) και σε απόπειρα (στην περίπτωση του πρώτου τραυματισμένου νεαρού), από κοινού,
– Ένας εξ αυτών για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου νεαρού, και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη,
– Άπαντες για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Αθλητικού Νόμου, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Κούγιας: «Δυστυχώς προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του αδικοχαμένου Άλκη, Αλέξη Κούγια, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι σε έξι μήνες συμπληρώνονται 18 μήνες προφυλάκισης των κατηγορουμένων, συνεπώς επειδή η δική αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά, πιθανόν να αφεθούν ελεύθεροι μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου.

«Συμπληρώνεται το 18μηνο σε έξι ακριβώς μήνες. Οπότε η δίκη αυτή προβλέπεται να διαρκέσει αρκετά. Δυστυχώς, προβλέπω ότι οι κατηγορούμενοι θα μείνουν ελεύθεροι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Κούγιας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς