20.7 C
Athens

Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1-1: Χάθηκε ευκαιρία στο Περιστέρι

Ο Ολυμπιακός «άργησε» να μπει στο ματς, προηγήθηκε με τον Μπακαμπού στο 54', αλλά στο 64' δέχθηκε το γκολ της ισοφάρισης από τον Φρίντγιονσον και η διαφορά από την κορυφή μειώθηκε στους 6 βαθμούς αντί να πάει στους τέσσερις...

Ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στο Περιστέρι, καθώς ήρθε ισόπαλος 1-1 με τον Ατρόμητο για τη 19η αγωνιστική της Super League.

Οι Ερυθρόλευκοι δεν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την εντός έδρας του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ με 3-0, καθώς η ισοπαλία 1-1 με τον Ατρόμητο μείωσε την απόσταση από την πρώτη θέση στους 6 βαθμούς και όχι στους τέσσερις, όπου θα ήταν σε περίπτωση επικράτησης στο Περιστέρι. Ο Πρωταθλητής Ελλάδας παρουσιάστηκε πνευματικά ανέτοιμος να διαχειριστεί τα δεδομένα και δεν έβγαλε το απαιτούμενο πάθος για να πάρει το ματς.

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 54′ με το 8ο γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού στη Super League, αλλά κράτησε μόλις για 10 λεπτά το υπέρ του προβάδισμα. Η άμυνα αδράνησε σε μακρινή μπαλιά και ο Σάμουελ Φρίντγιονσον «κρέμασε» τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ στο 64ο λεπτό. Σε κακή βραδιά βρέθηκε ο προπονητής Μίτσελ και δεν βοήθησε την ομάδα τόσο στη διαχείριση του αγώνα όσο και με τις αλλαγές του όταν «στράβωσε» το ματς για τους Ερυθρόλευκους.

Ο αγώνας

Ο Ουαλός προπονητής Κρις Κόουλμαν παρέταξε τον Ατρόμητο με σύστημα 4-3-3. Την εστία υπερασπίστηκε ο Γιαννιώτης. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Κεχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαΐας και Ντε Μποκ. Οι Έρλινγκμαρκ (εξάρι), Φρίντγιονσον (δεξιός εσωτερικός μέσος) και Έντερ Γκονθάλεθ (αριστερός εσωτερικός μέσος) αποτέλεσαν την τριπλέτα στη μεσαία γραμμή και οι Ροτάριου (δεξιά), Κιάρτανσον (κορυφή) και Ρομπάιγ (αριστερά) αγωνίστηκαν στην επίθεση.

Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με σύστημα 4-4-2 (χωρίς καθαρόαιμους εξτρέμ) και τα ίδια ακριβώς πρόσωπα για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι Πρωταθλήματος μέσα στο 2023. O Πασχαλάκης υπερασπίστηκε την εστία. Στην άμυνα, από δεξιά προς αριστερά, αγωνίστηκαν οι Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη και Ρέαμπτσιουκ. Οι Εμβιλά και Ίνμπομ Χουάνγκ αποτέλεσαν το δίδυμο των κεντρικών μέσων. Οι Μπιέλ (δεξιά) και Φορτούνης (αριστερά) βρέθηκαν θεωρητικά στις δύο πτέρυγες της μεσοεπιθετικής γραμμής (παίζοντας πιο μέσα), με τους Χάμες Ροντρίγκες και Μπακαμπού στη γραμμή κρούσης. Στον πάγκο των Πρωταθλητών Ελλάδας ήταν οι Τζολάκης, Μπουχαλάκης, Ελ Αραμπί, Βρουσάι, Μασούρας, Βαλμπουενά, Σαμασέκου, Σισέ και Γκάρι Ροντρίγκες. Ο Μίτσελ είχε συμπεριλάβει αρχικά 23 παίκτες στην αποστολή και πριν από τη σέντρα απέκλεισε τους Κρίστινσον, Ανδρούτσο και Κασάμι για την τελική 20άδα.

«Άργησε» να μπει στο πνεύμα του αγώνα ο Πρωταθλητής

Στο 2′, ο Μπιέλ γύρισε την μπάλα από αριστερά, αλλά ο Γιαννιώτης πρόλαβε τον Μπακαμπού και «γράπωσε» την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής. Ο Ατρόμητος ήταν οργανωμένος στις γραμμές του και ο Ολυμπιακός «εγκλωβισμένος» στο πρώτο ημίχρονο. Οι Περιστεριώτες απείλησαν πρώτοι και μάλιστα δύο φορές μέσα σε ένα αγωνιστικό λεπτό. Στο 13′, ο Πασχαλάκης «οριζοντιοώθηκε» και με το αριστερό χέρι έδιωξε σε κόρνερ την κοντινή προβολή του Στρούγγη ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ροτάριου από δεξιά, πραγματοποιώντας τεράστια απόκρουση. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (14′), ο Ρομπάιγ βρέθηκε απέναντι στον Έλληνα τερματοφύλακα, πλασάροντας με το δεξί εντός περιοχής και στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Εμβιλά υπέπεσε σε λάθος στη μεσαία γραμμή και ο Γκονθάλεθ έβγαλε σε θέση τετ α τετ τον συμπαίκτη του.

Οι Ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή με το μέρος τους σε όλο το πρώτο ημίχρονο, αλλά δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν κλασικές ευκαιρίες. Στο 24′, καταγράφηκε η πρώτη σοβαρή απειλή, με τον Μπιέλ να πατάει περιοχή σε αντεπίθεση (μετά την πίεση ψηλά και το κλέψιμο του Ντόη στη μεσαία γραμμή) και να σουτάρει με το αριστερό, για να μπλοκάρει ο Γιαννιώτης με διπλή προσπάθεια. Ο Ολυμπιακός είχε δύο ακόμα καλές στιγμές με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ. Στο 32′, ο Χάμες εκτέλεσε με το αριστερό και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία, ενώ στο 45′ ο Φορτούνης με το δεξί από καλύτερη θέση και την μπάλα να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι. Ενδιάμεσα, στο 34′, ο Φορτούνης είχε απειλήσει με αριστερό σουτ εντός περιοχής (μπλόκαρε ο Γιαννιώτης), ενώ στο 42′, ο Ροντινέι είχε επιχειρήσει σέντρα-σουτ από δεξιά, η μπάλα βρήκε στον Χατζηισαΐα και ο Γιαννιώτης έδιωξε με το ανάποδο χέρι (το αριστερό). Στη συνέχεια της φάσης, δόθηκε φάουλ για χέρι του Φορτούνη στο ύψος του πέναλτι.

Ο Ολυμπιακός γνώριζε το αποτέλεσμα του Παναθηναϊκού και την ήττα του από τον ΠΑΟΚ με 3-0. Έτσι, είχε ένα ολόκληρο δεύτερο ημίχρονο μπροστά του για να πάρει τη νίκη στο Περιστέρι και να μειώσει τη διαφορά από την πρώτη θέση στους τέσσερις βαθμούς. Ο Μίτσελ είχε σηκώσει από το ημίωρο τον Μασούρα για ζέσταμα και ο Έλληνας περιφερειακός επιθετικός αποτέλεσε την πρώτη αλλαγή στο 46′, όπως είχε συμβεί στο προηγούμενο παιχνίδι Πρωταθλήματος με τον Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αντικαθιστώντας ξανά τον Φορτούνη. Ο Ατρόμητος συνέχιζε να παίζει σφιχτά στην άμυνα και να μην αφήνει κενούς χώρους. Στο 50′, ο Εμβιλά δοκίμασε το δεξί του πόδι εκτός περιοχής και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Οι τελικές προσπάθειες ήταν τρεις-έξι.

Σκόραρε με τον Μπακαμπού, αλλά δεν κράτησε το προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία στο 52′. Ύστερα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Χάμες, ο οποίος κοντρόλαρε με στήθος και αριστερό πόδι, μπουκάροντας στη μεγάλη περιοχή. Εκεί, σούταρε με το «εξωτερικό» του αριστερού ποδιού και ο Γιαννιώτης έπεσε στην αριστερή γωνία της εστίας του, κάνοντας καθοριστική απόκρουση. Οι Πειραιώτες ανέβαζαν «στροφές». Οι γηπεδούχοι έπαιζαν μαζική άμυνα. Η μπάλα βρισκόταν συνεχώς σε ερυθρόλευκα πόδια. Και στο 54′, ήρθε η λύτρωση! Ο Εμβιλά έκανε φοβερή κάθετη πάσα, ο Μπιέλ «τσίμπησε» την μπάλα, που στρώθηκε στον Μπακαμπού. Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού είχε μπροστά του την μπάλα και με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι «εκτέλεσε» τον Γιαννιώτη, στέλνοντάς την στο κέντρο της εστίας του. Ο ΘΡΥΛΟΣ πήρε αυτό που δικαιούταν κάνοντας το 1-0 μέσα στο Περιστέρι.

Στο 58′, ο Ροντινέι έδιωξε με το κεφάλι μία σέντρα από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Έρλινγκμαρκ, ο οποίος σούταρε άτσαλα, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα (58′), σε αντεπίθεση, ο Μπιέλ έκανε το γύρισμα από δεξιά για τον Μπακαμπού, ο οποίος δεν μπόρεσε να «νικήσει» τον Γιαννιώτη και πήρε το κόρνερ μετά την απόκρουση με τα πόδια από τον Έλληνα τερματοφύλακα. Στο 61′, ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία. Ο Φρίντγιονσον εκτέλεσε πλάγιο από δεξιά, ο Χατζηισαΐας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και η μπάλα προσέκρουσε στο οριζόντιο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ντε Μποκ σούταρε άουτ με το δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 62′, ο Ροντινέι σούταρε σε αντεπίθεση με το αριστερό και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Το δεύτερο ημίχρονο είχε «τρελό» ρυθμό.

Ο Πρωταθλητής Ελλάδας έπρεπε να προσέξει περισσότερο την άμυνά του από τη στιγμή που είχε πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Ωστόσο, δέχθηκε γκολ σε αντεπίθεση του αντιπάλου μετά το λάθος του Χουάνγκ στη μεσαία γραμμή, καθώς στην μπαλιά που επιχείρησε ο Έρλινγκμαρκ έβαλε την κόντρα και η ομάδα του κέρδισε την μπάλα. Στο 64′, ο Φρίντγιονσον ισοφάρισε σε 1-1 από οριακή θέση. Ο Ρομπάιγ με βαθιά μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, από το χώρο του κέντρου, έβγαλε τον Φρίντγιονσον σε θέση τετ α τετ και ο Ισλανδός μέσος πλάσαρε με το δεξί και η μπάλα πέρασε πάνω από τον εξερχόμενο Πασχαλάκη, καταλήγοντας στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός πλήρωσε την έλλειψη συγκέντρωσης μετά το γκολ που σημείωσε.

Ο Μίτσελ προχώρησε σε διπλή αλλαγή, με τον Ελ Αραμπί να αντικαθιστά τον Μπακαμπού (69′) και τον Γκάρι Ροντρίγκες τον Χουάνγκ (70′). Ο Ολυμπιακός είχε φτάσει το ποσοστό κατοχής μπάλας στο 74% σε αυτό το διάστημα του αγώνα. Στο 74′, ο Χάμες εκτέλεσε με πάσα φάουλ εκτός περιοχής, με τον Μπιέλ να δίνει ξανά στον Κολομβιανό, ο οποίος σούταρε και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία. Στο 77′, ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη αλλαγή, με τον Οικονομίδη να αντικαθιστά τον Έρλινγκμαρκ. Στο 78′, σε αντεπίθεση, ο Ροντινέι σέντραρε από δεξιά, ο Ελ Αραμπί πλάσαρε στην κίνηση με το αριστερό εντός περιοχής (από το ύψος του πέναλτι, συγκεκριμένα) και η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία.

Στο 81′, ο Ατρόμητος έχασε με τη σειρά του ευκαιρία για γκολ, όταν μετά από γέμισμα του Ντε Μποκ από αριστερά, ο Ροτάριου έκανε την κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι και ο Φρίντγιονσον αστόχησε σε κοντινή προβολή, στέλνοντας την μπάλα άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής (κοντά στο άλλο δοκάρι). Στο 82′, ο Τζοβάρας πήρε τη θέση του Φρίντγιονσον και ο Κωτσόπουλος του Κιάρτανσον. Στο 84′, ο Μίτσελ έκλεισε τις αλλαγές του με την είσοδο των Σαμασέκου και Βρουσάι αντί των Μπιέλ και Ροντινέι αντίστοιχα. Στο 88′, ο Τζαβίδας αντικατέστησε τον Ρομπάιγ. Τέσσερα ήταν τα λεπτά των καθυστερήσεων. Στο 90’+1′, ο Χάμες εφόρμησε στην περιοχή (προς τα δεξιά) και σούταρε με το δεξί ύστερα από έξοχη ατομική ενέργεεια, αλλά ο Γιαννιώτης έδιωξε με το δεξί πόδι. Το τελικό σκορ δεν άλλαξε και ο Ολυμπιακός άφησε δύο βαθμούς στο Περιστέρι.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

ΓΚΟΛ: 64′ Φρίντγιονσον / 54′ Μπακαμπού

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος (ΕΠΣ Αργολίδας)
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας), Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (ΕΠΣ Αρκαδίας)
Τέταρτος: Σπυρίδων Ζαμπαλάς (ΕΠΣ Ηπείρου)
Διαιτητής VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας)
Διαιτητής AVAR: Αθανάσιος Κόλλιας (ΕΠΣ Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: 68′ Ντε Μποκ / 59′ Μπακαμπού, 67′ Ροντινέι, 76′ Μασούρας

Ατρόμητος (Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κεχρίντα, Στρούγγης, Χατζηισαΐας, Ντε Μποκ, Έρλινγκμαρκ (77′ Οικονομίδης), Έντερ Γκονθάλεθ, Φρίντγιονσον (82′ Τζοβάρας), Ροτάριου, Κιάρτανσον (82′ Κωτσόπουλος), Ρομπάιγ (88′ Τζαβίδας).

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Πασχαλάκης, Ροντινέι (84′ Βρουσάι), Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ (70′ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπιέλ (84′ Σαμασέκου), Φορτούνης (46′ Μασούρας), Χάμες Ροντρίγκες, Μπακαμπού (69′ Ελ Αραμπί).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς