23.5 C
Athens

Τα δύο σενάρια για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο Περιστέρι

Οι Ερυθρόλευκοι δοκιμάζονται το βράδυ (20:30) στην έδρα του ανεβασμένου Ατρομήτου και ο Μίτσελ έχει ένα μεγάλο δίλημμα για τις αρχικές του επιλογές, αναφορικά με τις θέσεις αλλά και τη διάταξη στην επίθεση

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται το βράδυ της Κυριακής (20:30) στο Περιστέρι κόντρα στον ανεβασμένο Ατρόμητο με στόχο το «5 στα 5» στο πρωτάθλημα και το τρίποντο που θα τον διατηρήσει στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού και τού δώσει το δικαίωμα ακόμα και να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή, καθώς θα έχει προηγηθεί χρονικά το ντέρμπι της Λεωφόρου (ΠΑΟ-ΠΑΟΚ).

Οι Ερυθρόλευκοι είναι σχεδόν πλήρεις για το κρίσιμο ματς στην έδρα του Ατρομήτου, αφού εκτός αποστολής έμειναν μόνο ο Ρέτσος, ο Μαρσέλο και ο Μπα, που ούτως ή άλλως δεν υπολογίζονταν για τη βασική ενδεκάδα από τον Μίτσελ, ο οποίος ναι μεν υπερασπίστηκε το σύστημα με τα τρία δεκάρια, όμως έχει να αντιμετωπίσει ένα δίλημμα για το πώς θα ξεκινήσει απόψε.

Κι αυτό γιατί στο προηγούμενο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Άρη είδε τον Γιώργο Μασούρα να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και να είναι παίκτης-κλειδί για την αναμέτρηση, όπως και ο έτερος εξτρέμ των Πειραιωτών, Γκάρι Ροντρίγκες, στο ματς Κυπέλλου απέναντι στους Θεσσαλονικείς μεσοβδόμαδα.

Ο Ισπανός τεχνικός έχει ως πρώτη λύση στο μυαλό του να διατηρήσει την τριάδα των Μπιέλ, Χάμες-Φορτούνη πίσω από τον Μπακαμπού σε ένα άκρως επιθετικό σχήμα για το «διπλό» στο Περιστέρι, ωστόσο δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να επιλέξει τον Μασούρα και να… θυσιάσει ένα από τα «δεκάρια» (λογικά τον Φορτούνη). Θέση στην ενδεκάδα, πάντως, διεκδικεί με λιγότερες πιθανότητες και ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Από εκεί και πέρα, στην άμυνα δεν θα αλλάξει τίποτα, με τους Πασχαλάκη κάτω από την εστία, Ντόη και Παπασταθόπουλο στην άμυνα και Ροντινέι – Ρέαμπτσιουκ στα άκρα.

Το δίδυμο Εμβιλά – Ίνμπομ Χουάνγκ δεν πρόκειται να «σπάσει» στα χαφ και ο Ολυμπιακός θα φορτσάρει με ένα επιθετικό πλάνο για να βρει γκολ νωρίς και να φύγει δίχως… ιδρώτα από το Περιστέρι, προκειμένου να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο σερί του και να στρέψει την προσοχή του στη μεγάλη ρεβάνς με τον Άρη για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, την ερχόμενη Τετάρτη (25/1).

Σέντρα στις 20:30 στο Περιστέρι, με διαιτητή τον Μανούχο και VAR τον Διαμαντόπουλο.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς