22.5 C
Athens

Συνεχίζονται οι εκπλήξεις στο Australian Open, εκτός οι Γκοφ και Σβιόντεκ

Η Ίγκα Σβιόντεκ, Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Australian Open, μετά την ήττα με 6-4,6-4 στον 4ο γύρο του τουρνουά, από την πρωταθλήτρια του Wimbledon, Έλενα Ριμπάκινα, έπειτα από 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα στη «Rod Laver Arena».

Η 22χρονη Ριμπάκινα προκρίθηκε στους προημιτελικούς του πρώτου Grand Slam της σεζόν για πρώτη φορά στην καριέρα της, με μια εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στην Πολωνή πρωταθλήτρια, και στα προημιτελικά θα συναντήσει την Λετονή Οσταπένκο, για μία θέση στην τετράδα.

Η αντίπαλό της στις «8», Γελένα Οσταπένκο «αναδύθηκε» μετά από τέσσερα χρόνια στη σκηνή του του Grand Slam για να νικήσει την Αμερικανίδα Κοκό Γκοφ (Νο 7 στην παγκόσμια κατάταξη) με 7-5, 6-3, μετά από 1 ώρα και 33 λεπτά αγώνα στη «Margaret Court Arena», και να φτάσει στον πρώτο της προημιτελικό σε Australian Open.

Η 25χρονη Λετονή είχε καταπλήξει τον κόσμο το 2017 όταν κέρδισε τη Σιμόνα Χάλεπ στον τελικό του Rolland Garros, προτού διαγραφεί ως «ένα θαύμα» επειδή απέτυχε να εντυπωσιάσει στα κορυφαία τουρνουά τα τελευταία χρόνια.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς