19.3 C
Athens

Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-0: Η μία δεν μπορούσε, η άλλη τα έχανε και η γκρίνια συνεχίζεται

Σε ένα παράξενο και άνευρο ντέρμπι στο Άνφιλντ, οι Μπλε του Λονδίνου είχαν περισσότερες ευκαιρίες αλλά ξανά πρόβλημα στην τελική απόφαση, όσο οι Κόκκινοι του Κλοπ έμοιαζαν χαμένοι μέσα στο ίδιο τους το γήπεδο

Απόλυτη ισορροπία (0-0) στο ντέρμπι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι, που πλέον έχει χάσει την αίγλη του πρόσφατου παρελθόντος.

Δύο ομάδες σε αγωνιστική κρίση, που δεν έχον βρει ακόμη την ταυτότητά τους και την σταθερότητα στην απόδοση μέσα στη σεζόν, κάτι που φάνηκε και στο χορτάρι του Άνφιλντ σε μία «κρύα» ισοπαλία, με τους Μπλε του Λονδίνου να έχουν περισσότερες ευκαιρίες για να φύγουν με το «διπλό» κόντρα στην άνευρη και μπερδεμένη ομάδα του Κλοπ, αλλά να μην τις εκμεταλλεύονται.

Ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα στο Άνφιλντ, με τη γκρίνια για τις δύο σημερινές αντιπάλους να συνεχίζεται σε άλλη μία αγωνιστική. Από τη μία η αγνώριστη Λίβερπουλ, που ήταν σαν να μην κατέβηκε ποτέ στο χορτάρι και από την άλλη η δυστοκία της Τσέλσι, που είδε τον Μούντρικ των 100 εκατομμυρίων να σπαταλά δύο καλές ευκαιρίες με την είσοδό του στο χορτάρι, μετά το 65′.

Η φάση του αγώνα ήρθε νωρίς, όταν μόλις στο 3ο λεπτό οι Λονδρέζοι έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ του Χάβερτς από κοντά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε ορθώς μετά από έλεγχο στο VAR, καθώς ο Γερμανός άσος ήταν σε οριακή θέση οσφάιντ μετά το πρώτο πλασέ του Τιάγκο Σίλβα.

Από εκεί και πέρα οι Κόκκινοι του Μέρσεσαϊντ, ενώ περίμενες να βγάλουν μία αντίδραση και να έχουν έστω την πρωτοβουλία των κινήσεων ως γηπεδούχοι, έπαιζαν χωρίς ιδέες και φαντασία στο παιχνίδι τους, είδαν τον Σαλάχ να παλεύει μόνος του αλλά χωρίς ουσία στην επίθεση και έκλεισαν το πρώτο ημίχρονο με μόλις ένα σουτ στην εστία!

Η Τσέλσι ήταν κυρίαρχη στην επανάληψη, πήρε την κατοχή και από το 55′ μέχρι το 75′ δημιουργούσε συνεχώς συνθήκες έξω ή μέσα από την περιοχή του Άλισον κυρίως με τους κινητικούς Μάουντ και Μούντρικ, αλλά είχε -ξανά- θέμα στην τελική ενέργεια, βρίσκοντας απέναντί της είτε το «τείχος» του Άλισον είτε τις κακές της επιλογές.

Τελικό αποτέλεσμα η ισοπαλία και από ένας «μίζερος» βαθμός σε δύο ομάδες που έχουμε μπει στην τελική ευθεία του Ιανουαρίου κι ακόμη ψάχνονται…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 21ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο (21/1)

Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-0

Γουέστ Χαμ – Έβερτον (17:00)

Λέστερ – Μπράιτον (17:00)

Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ (17:00)

Σαουθάμπτον – Άστον Βίλα (17:00)

Κρίσταλ Πάλας – Νιούκαστλ (19:30)

Κυριακή (22/1)

Λιντς – Μπρέντφορντ (16:00)

Μάντσεστερ Σίτι – Γουλβς (16:00)

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:30)

Δευτέρα (23/1)

Φούλαμ – Τότεναμ (22:00)

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς