15 C
Athens

Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1: Άφησαν το καλύτερο για το τέλος

Παναιτωλικός και ΠΑΣ Γιάννινα άφησαν το καλύτερο για το τέλος και με δύο γκολ που μπήκαν στα τελευταία δέκα λεπτά, διαμορφώθηκε το τελικό 1-1 στο Αγρίνιο, που κράτησε στη μέση της βαθμολογίας και τις δύο ομάδες.

Ήταν ένα παιχνίδι που είχε στο μεγαλύτερο κομμάτι του είχε χαμηλό ρυθμό και λίγες φάσεις. Παναιτωλικός και ΠΑΣ πρόσεχαν από νωρίς τα χνότα τους και το πρώτο μέρος είχε ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Τις περισσότερες επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή της έκαναν οι γηπεδούχοι, αλλά το πρώτο 45λεπτο έληξε χωρίς την κλασική φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός ήταν σαφώς καλύτερος, με τις δύο ομάδες όμως να έχουν και πάλι το μυαλό τους κυρίως στην άμυνα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα απείλησε στο 56′ και μάλιστα εις διπλούν. Ο Ριένστρα δοκίμασε ένα σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κόπηκε από την άμυνα του Παναιτωλικού και στην εξέλιξη της φάσης ο Καραχάλιος δοκίμασε ένα ωραίο σουτ από μακρινή απόσταση, με τον Ανέστη να πέφτει στη γωνία του και να απομακρύνει.

Εφτά λεπτά αργότερα ήταν σειρά των γηπεδούχων να απειλήσουν, αλλά ο Καρέλης έστειλε την μπάλα άουτ από πλεονεκτικό σημείο.

Η επόμενη φάση άργησε να έρθει και όταν ήρθε απέφερε και τραυματισμό. Ο Νίνης εκτέλεσε ένα φάουλ από μακρινή απόσταση, ο Παντελάκης έπιασε την κεφαλιά και ο Μπάλαν κινήθηκε προς την πορεία της μπάλας κάνοντας το σουτ, αλλά ο Ανέστης τον σταμάτησε. Οι δύο παίκτες συγκρούστηκαν και έπεσαν στο χορτάρι. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η αποχώρηση του ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα από το παιχνίδι, αφού παρά τις προσπάθειες που έκανε να συνεχίσει, έπεσε στο χορτάρι λίγες στιγμές αργότερα.

Τρία λεπτά αργότερα ήρθε το γκολ για τους γηπεδούχους με δύο χρυσές αλλαγές. Λίγες στιγμές από την ώρα που πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο, Πέδρο και Ντουάρτε συνεργάστηκαν εξαιρετικά και ο δεύτερος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ένα πανέμορφο πλασέ.

Το γκολ αυτό βάση και της εικόνας του παιχνιδιού μέχρι εκείνη την ώρα έδειχνε πως θα έδινε τη νίκη στην ομάδα του Αγρινίου, αλλά ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε άλλη άποψη παγώνοντας το γήπεδο στο 89′ με τον Εραμούσπε να σκοράρει με κεφαλιά και να χαρίζει τον βαθμό στην ομάδα του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Αναστασίου): Ανέστης, Μαλής, Μλάντεν (46΄Μάρτενσον), Λάρσον, Χουχούμης, Λιάβας, Ντίας, Κολοβός (72΄Μπουζούκης), Σενγκέλια (88΄Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (81΄Ντουάρτε), Καρέλης (81΄Πέδρο).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Τζίνο, Ριένστρα (71΄Νίνης), Τζήμας (86΄Λώλης), Παμλίδης, Μπάλαν (80΄Σταματελόπουλος

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς