16.6 C
Athens

Australian Open: Πνίγηκε στα λάθη της η Σάκκαρη και αποκλείστηκε από τη Λιν Ζου

Η νευρικότητα και τα λάθη κόστισαν ακριβά στη Μαρία Σάκκαρη που έπεσε θύμα έκπληξης από τη Λιν Ζου (νούμερο 87 στην παγκόσμια κατάταξη), γνωρίζοντας τον αποκλεισμό στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Open

Θύμα απίστευτης έκπληξης στον τρίτο γύρο του Αυστραλιανού Open έπεσε η Μαρία Σάκκαρη που γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Λιν Ζου και ολοκλήρωσε την πορεία της στο μεγάλο τουρνουά.

Η Κινέζα (νούμερο 87 στην παγκόσμια κατάταξη) εκμεταλλεύτηκε τη νευρικότητα και τα πολλά αβίαστα λάθη της Ελληνίδας πρωταθλήτριας (νούμερο 6) και έκανε το πιο κρίσιμο μπρέικ (με σπουδαίες άμυνες) στο 9ο γκέιμ του τρίτου σετ (2-1) για να πάρει μια σπουδαία πρόκριση στον επόμενο γύρο (7-6, 1-6, 6-4).

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη νίκη της Λιν Ζου απέναντι στη Μαρία Σάκκαρη, με την Ελληνίδα να έχει επικρατήσει της Κινέζας στην παρθενική τους συνάντηση στα προκριματικά του Αυστραλιανού Open το μακρινό 2016.

Η Ζου στο πρώτο σετ έβρισκε τα μπρέικ που χρειαζόταν και η Σάκκαρη απαντούσε για να οδηγήσει τα πάντα στο τάι μπρέικ, εκεί όπου η Κινέζα ήταν ανώτερη κι έκανε το 1-0 (7-6) παίρνοντας και την ψυχολογία. Από την άλλη, η απάντηση της Ελληνίδας ήρθε στο δεύτερο σετ με τον πιο εμφατικό τρόπο αφού το κατέκτησε χωρίς να αφήσει το παραμικρό περιθώριο για το 1-1 (1-6).

Ωστόσο, δεν ήταν η βραδιά της και αυτό φάνηκε και στο τρίτο σετ όπου η Λιν Ζου μπήκε με μπρέικ. H Σάκκαρη απάντησε και κράτησε το σέρβις της για το 3-4 αλλά στο 9ο γκέιμ δέχθηκε το μπρέικ που αποτέλεσε το τελειωτικό χτύπημα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς