23.1 C
Athens

Μάντσεστερ Σίτι – Τότεναμ 4-2: Οργιαστικός Μαχρέζ υπέγραψε τεράστια ανατροπή στο δεύτερο μέρος

Ο Αλγερινός έκανε ασύλληπτα πράγματα στο β' μέρος και η Μάντσεστερ Σίτι για μόλις 2η φορά στα τελευταία 55 ματς μπόρεσε να φτάσει σε ολική ανατροπή από το 0-2 του ημιχρόνου

Η Μάντσεστερ Σίτι καιγόταν για νίκη στην εξ αναβολής αναμέτρηση με την Τότεναμ προκειμένου να ξεφύγει στους τρεις βαθμούς από τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ και να παραμείνει στο -5 από την Άρσεναλ που έχει ματς λιγότερο.

Οι Πολίτες είχαν ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο, με την ομάδα του Αντόνιο Κόντε να προηγείται με 0-2 αλλά τους γηπεδούχους να το φέρνουν τούμπα και να παίρνουν το αποτέλεσμα που ήθελαν (4-2): ήταν μόλις η δεύτερη φορά στα τελευταία 55 παιχνίδια που βρέθηκαν πίσω στο σκορ με δύο τέρματα διαφορά και καταφέρνουν να το γυρίσουν και να πάρουν το τρίποντο.

Η νευρικότητα της Μάντσεστερ Σίτι έφερε… αντεπιθέσεις από πλευράς φιλοξενούμενων που χρειάστηκαν δύο μεγάλες ευκαιρίες στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρος για να σκοράρουν.

Ο Μπεντανκούρ πίεσε τον Ρόδρι μετά την κακή πάσα του Έντερσον, ο Κουλουσέφσκι έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε για το 0-1, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Έμερσον με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μετά την επέμβαση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων στην προσπάθεια του Κέιν.

Ένα διαφορετικό σύνολο όμως παρουσιάστηκε στο δεύτερο μέρος κι άλλαξαν όλα μέσα σε 12′ με εκπληκτική ανατροπή! Ο Άλβαρες έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-2 στο 51′ ενώ ο Χάλαντ βρέθηκε στην κατάλληλη θέση στο 53′ μετά το γύρισμα του Μαχρέζ για να ισοφαρίσει.

Ο Αλγερινός μετά τη συμμετοχή του στα δύο γκολ αποφάσισε να χριστεί και σκόρερ. Το γήπεδο… κατηφόρισε και ο μεσοεπιθετικός των Πολιτών στο 63′ με διαγώνιο σουτ ολοκλήρωσε την ανατροπή πριν βάλει το κερασάκι στην τούρτα στο 90′.

Ο Έντερσον έκανε το βολέ και ο Λανγκλέ έκανε κακή εκτίμηση, με τον Μαχρέζ να καραδοκεί και να τσιμπά την μπάλα για να βγει τετ α τετ και να πλασάρει τον Γιορίς για το 4-2.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Λούις (83′ Γουόκερ), Ακάντζι, Στόουνς, Άκε, Γκουντογκάν (81′ Μπερνάρντο Σίλβα), Ρόδρι, Γκρίλις, Μαχρέζ, Άλβαρες, Χάλαντ (90′ Ρουμπέν Ντίας)

ΤΟΤΕΝΑΜ (Κόντε): Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις (78′ Λανγκλέ), Έμερσον (78′ Ριτσάρλισον), Μπεντανκούρ (75′ Μπισουμά), Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς (69′ Σεσενιόν), Κουλουσέφσκι, Σον, Κέιν

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς