19.7 C
Athens

Αλ Νασρ / Αλ Χιλάλ – Παρί 4-5: Ρονάλντο εναντίον Μέσι με νικητή τον Αργεντινό στο φιλικό των σούπερ σταρ

Το μεγάλο φιλικό ανάμεσα σε επίλεκτους ποδοσφαιριστές της Αλ Νασρ/Αλ Χιλάλ και την Παρί Σεν Ζερμέν βρήκε νικητές του Γάλλους, που επικράτησαν με το εντυπωσιακό 4-5.

Ήταν ένα φιλικό που έχει όλα τα μάτια του πλανήτη στραμμένα πάνω του και όχι άδικα. Ίσως η τελευταία συνάντηση των Ρονάλντο και Μέσι, βρήκε νικητή τον Αργεντινό σε μια αναμέτρηση που τα είχε όλα. Γκολ, θέαμα, πέναλτι, αποβολή, ήταν το εκρηκτικό μιξ της φιλικής αναμέτρησης, που μόνο φιλική δεν έμοιαζε.

Η Παρί Σεν Ζερμέν άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό, με τον Λιονέλ Μέσι να αξιοποιεί την ασίστ του Νειμάρ και να κάνει το 0-1.

Στο 34′ ήταν σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να χαμογελάσει. Ο Πορτογάλος με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 1-1 και το πανηγύρισε έξαλλα.

Τα 10 λεπτά που απέμεναν για τη λήξη του ημιχρόνου αποδείχθηκαν κάτι παραπάνω από χορταστικά. Στο 39′ ο Μπερνάτ έκοψε με φάουλ τον αντίπαλο του που έβγαινε σε τετ – α – τετ και αντίκρισε την απευθείας κόκκινη κάρτα αφήνοντας την Παρί με 10 παίκτες.

Παρόλα αυτά οι Γάλλοι πήραν τέσσερα λεπτά αργότερα εκ νέου το προβάδισμα, με τον Μαρκίνιος να σκοράρει μετά από σέντρα του Εμπαπέ.

Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να πάνε με προβάδισμα δύο τερμάτων στο ημίχρονο, αλλά ο Νεϊμάρ αστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος.

Κι αφού δεν έγινε το 1-3, έγινε το 2-2, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να ισοφαρίζει στο 45+6. Ο Πορτογάλος πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους, ο Νάβας απέκρουσε, όμως ο Ράμος δεν μπόρεσε να απομακρύνει και με ένα «τσαφ» του έστρωσε την μπάλα στα πόδια δίνοντας του την ευκαιρία να γράψει με σουτ το 2-2.

Ο Ισπανός αμυντικός διόρθωσε όμως το λάθος του και έκανε το 2-3 στο 53ο λεπτό. Τρία λεπτά αργότερα οι επίλεκτοι της Αλ Νασρ/ Αλ Χιλάλ ισοφάρισαν με κεφαλιά του Χυουν Σου Τζανγκ, φέρνοντας έτσι και πάλι το παιχνίδι στα ίσια.

Οι Γάλλοι κέρδισαν για δεύτερη φορά πέναλτι στο παιχνίδι, με τον Εμπαπέ να αναλαμβάνει αυτή τη φορά την εκτέλεση και να ευστοχεί για το 3-4 στο 60′.

Ο Εκιτικέ με μια τρομερή προσωπική ενέργεια σε φάση αντεπίθεσης έκανε το 3-5 για την Παρί, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 4-5 με τον Ταλίσκα στις καθυστερήσεις.

ΑΛ ΝΑΣΡ / ΑΛ ΧΙΛΑΛ: Οσπίνα, Αλ Γκανάμ (46′ Αλί Λατζαμί), Αλ Μπουλαϊχί, Αμπντουλχαμίντ, Αλ Καϊμπαρί, Γκουστάβο (85′ Οταΐφ), Μαρτίνες (61′ Καρίγιο), Μαρέγκα (46′ Ταλίσκα), Ρονάλντο, Αλ Νταουσαρί (85′ Αλ Νατζί)

ΠΑΡΙ: Νάβας (62′ Ντοναρούμα), Χακιμί (62′ Πεμπελέ), Μαρκίνιος (46′ Ντανίλο), Ράμος (62′ Μπιτσιαμπού), Μπερνάτ, Ρουίθ (64′ Μέντες), Σολέρ (66′ Γκαρμπί), Σάντσες (46′ Βιτίνια, 85′ Καρί), Νεϊμάρ (62′ Ζαΐρ Εμερί), Μέσι (62′ Χουσνί), Εμπαπέ (62′ Εκιτικέ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς