21.4 C
Athens

Coppa Italia: Νέο σόου και πρόκριση για την Αταλάντα, λύγισε την Μπολόνια η Λάτσιο

Την πρόκριση στα προημιτελικά του Coppa Italia πανηγύρισαν Αταλάντα και Λάτσιο, που ξεπέρασαν το εμπόδιο των Σπέτσια και Μπολόνια αντίστοιχα.

Η Αταλάντα δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και ήταν εντυπωσιακή επικρατώντας με 5-2 απέναντι στη Σπέτσια. Ο Αντεμόλα Λούκμαν έδειξε πολύ νωρίς τον δρόμο για τους γηπεδούχους, καθώς έδωσε γρήγορο προβάδισμα στην ομάδα του με 2-0 πετυχαίνοντας 2 τέρματα σε 12 λεπτά.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μπουν και πάλι στο παιχνίδι και κατάφεραν να μειώσουν με τον Άλμπιν Έκνταλ μόλις στο 14′. Ο Χανς Χάτεμπουρ έκανε το 3-1 στο 26′, αλλά η Σπέτσια έδειχνε πολύ σκληρή για να πεθάνει και ξαναμπήκε στο ματς 12 λεπτά αργότερα χάρη σε τέρμα του Βέρντε.

Στο δεύτερο μέρος όμως τα πράγματα έγιναν πιο απλά και η Αταλάντα σφράγισε την πρόκριση με ακόμη δύο τέρματα, με τον Ράσμους Χέιλουντ κι ένα αυτογκόλ από τον Ίθαν Αμπαντού.

Έτσι η ομάδα του Πιέρο Γκασπερίνι έκλεισε ραντεβού με την Ίντερ, την οποία θα αντιμετωπίσει στους «16» στο Σαν Σίρο.

Η Λάτσιο τα βρήκε λίγο πιο σκούρα, αλλά χάρη σε γκολ του Φελίπε Άντερσον στο 33′ πήρε την πρόκριση επικρατώντας επί της Μπολόνια με 1-0 και περιμένει να μάθει τον αντίπαλο της, που θα προκύψει από την αναμέτρηση της Γιουβέντους με τη Μόντσα.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς