16.6 C
Athens

Με τρία χρόνια αποκλεισμό τιμωρήθηκε οπαδός της Άστον Βίλα για ρατσιστική επίθεση στον Στέρλινγκ

Με τρία χρόνια αποκλεισμό από τα γήπεδα τιμωρήθηκε οπαδός της Άστον Βίλα, ο οποίος είχε επιτεθεί ρατσιστικά στον Ραχίμ Στέρλινγκ στην αναμέτρηση με την Τσέλσι στις 16 Οκτωβρίου.

Η Άστον Βίλα υποδέχθηκε την Τσέλσι στα μέσα του Οκτωβρίου και γνώρισε την ήττα με 0-2. Το αποτέλεσμα όμως λίγη σημασία έχει μπροστά σε συμβάντα σαν αυτό που έγινε στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα και ενώ είχε την μπάλα στην κατοχή του, ο Ραχίμ Στέρλινγκ δέχθηκε ρατσιστική επίθεση από οπαδό των γηπεδούχων. Μέσα στο άσχημο του γεγονότος, ο οπαδός ευτυχώς δεν πέρασε απαρατήρητος και μετά τη λήξη του αγώνα συνελήφθη και ανακρίθηκε από την αστυνομία. Η δίκη πραγματοποιήθηκε πριν δύο ημέρες (17/1) και ο οπαδός της Άστον Βίλα δεν θα μπορέσει να δει για τα επόμενα τρία χρόνια από κοντά την αγαπημένου του ομάδα και οποιαδήποτε άλλη φυσικά.

Μετά την απόφαση για τιμωρία αποκλεισμού τριών χρόνων, ο υπεύθυνος για τέτοια αδικήματα στην αστυνομία των West Midlands δήλωσε:

Αυτή η συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρους κάποιου για το χρώμα του είναι αηδιαστική και δεν γίνεται αποδεκτή.

Δεν υπάρχει χώρος για ρατσισμό στο ποδόσφαιρο και στην κοινωνία γενικότερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Άστον Βίλα για τη βοήθειά τους στην έρευνα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς