20.9 C
Athens

Τσους Ματέο: Φαινόμενο ο Μπαρτζώκας, υπερομάδα ο Ολυμπιακός

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης αποθέωσε τον Γιώργο Μπαρτζώκα και αναφέρθηκε στα φοβερά στοιχεία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού ο οποίος στα δικά του μάτια μοιάζει με υπερομάδα με εξαιρετικούς δημιουργούς

Απεριόριστο σεβασμό στην προπονητική πορεία του Γιώργου Μπαρτζώκα αλλά και στα όσα έχει πετύχει ο Ολυμπιακός τρέφει ο Τσους Ματέο.

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης πριν τη μάχη στο κατάμεστο ΣΕΦ την Παρασκευή (19/1) αποθέωσε τους Ερυθρόλευκους και χαρακτήρισε φαινόμενο τον Γιώργο Μπαρτζώκα, υποστηρίζοντας πως έχει φτιάξει μια υπερομάδα.

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που ταυτίζεται με τους οπαδούς της, κάποιοι παίκτες έχουν αφήσει το στίγμα τους στο παρελθόν (Σπανούλης και Πρίντεζης) και άλλοι έχουν γίνει πάρα πολύ σημαντικοί (Σλούκας, Παπανικολάου, Βεζένκοφ) και σηκώνουν μεγάλο βάρος σε επίθεση και άμυνα. Είναι μια καλά προπονημένη ομάδα και ο Μπαρτζώκας είναι φαινόμενο ως προπονητής, αλήθεια μου αρέσει αυτό που κάνει. Έχουν φτιάξει χημεία εδώ και καιρό που τους βοηθάει να ξέρουν τι θέλουν στο παρκέ. Άλλοι παίκτες είναι στο ρόστερ καιρό (Γουόκαπ, Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ) και έχουν προσθέσει άλλους (Πίτερς, Μπολομπόι). Μου φαίνεται υπερομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Πρέπει να παίξουμε καλή άμυνα και να σταματήσουμε το επιθετικό τρανζίσιον του Ολυμπιακού, να μην τους αφήσουμε να τρέξουν. Είναι η ομάδα που ξέρει να κάνει καλύτερα το κλέψιμο και να σκόραρει γιατί έχει τους περισσότερους πόντους από ανάκτηση κατοχής. Πασάρουν πολύ καλά, έχουν γρήγορη κυκλοφορία και είναι η ομάδα με τις περισσότερες τελικές πάσες. Δεν βιάζονται για να βρουν ένα καλό σουτ. Μου αρέσει όπως παίζουν. Όλοι οι παίκτες έχουν επιλογές επειδή υπάρχουν εξαιρετικοί δημιουργοί. Πρέπει να ισορροπήσουμε αμυντικά και επιθετικά σε μια δύσκολη έδρα. Είναι σημαντικό να είμαστε επιθετικοί και να βάλουμε την μπάλα στο ζωγραφιστό. Συνήθως το πετυχαίνουμε και θα το επιδιώξουμε και στην Αθήνα».

Υπενθυμίζεται πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό με τρεις σημαντικές απουσίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς