20.9 C
Athens

Παιχνίδι με το παιχνίδι και ο επαναληπτικός στην ώρα του

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε το πρώτο βήμα πρόκρισης στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου, παρουσιάζοντας εναλλακτική εντεκάδα. Το προβάδισμα χαρακτηρίζεται οριακό και ο επαναληπτικός στη Θεσσαλονίκη είναι άλλο παιχνίδι. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαραγκάνης

*Δεν μπορεί να γίνει σοβαρή κριτική για ένα παιχνίδι όπου ο Ολυμπιακός έπαιξε ουσιαστικά με τα «δεύτερα». Σε έναν προημιτελικό Κυπέλλου, ο Μίτσελ αποφάσισε να κάνει εννέα αλλαγές στο βασικό σχήμα. Η νίκη σημειώθηκε με το μίνιμουμ σκορ, αλλά ο επαναληπτικός της επόμενης Τετάρτης (25/1) παραμένει δύσκολος για δύο λόγους.

*Ο πρώτος είναι προφανής: το 1-0 αφήνει την πρόκριση πέρα για πέρα ανοιχτή από τη στιγμή που δεν υφίσταται, πλέον, ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ο Άρης έχει τις πιθανότητές του, παίζοντας εντός έδρας. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό και τον προπονητή του. Θα έχουν την ίδια λογική και στη ρεβάνς ή θα παίξουν από την αρχή οι βασικοί; Μόνο ο Μίτσελ ξέρει…

*Ο Ισπανός προπονητής ρίχνει το βάρος στο Πρωτάθλημα, αν και ο ίδιος δήλωσε μετά τον Ατρόμητο (στη φάση των «16») πως αποτελεί στόχο και η κατάκτηση του Κυπέλλου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή, η δοκιμασία στο Περιστέρι για τη Super League βρίσκεται στο επίκεντρο και κράτησε τους περισσότερους βασικούς (είτε παίζοντας λίγο είτε αφήνοντάς τους εκτός αποστολής) προκειμένου να παραμείνουν «φρέσκοι» ενόψει του προσεχούς αγώνα με τον Ατρόμητο (22/1). Άλλωστε, γνωρίζουμε πως η εντεκάδα που έχει ξεχωρίσει ο Μίτσελ δεν διακρίνεται για την αθλητικότητά της και για τον κόουτς αποτελεί ρίσκο να παίζουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές τρία ματς μέσα σε μία εβδομάδα.

*Το σημαντικό είναι το μηδέν στην άμυνα, με τον τερματοφύλακα και τους τρεις από τους τέσσερις παίκτες της άμυνας να αλλάζουν. Μετά την επανέναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, ο Ολυμπιακός έχει clean sheet στα 5 από τα 8 παιχνίδια του. Και πιο συγκεκριμένα, στα 5 από τα τελευταία 6 ματς. Η ομάδα «τρέχει» αήττητο σερί 11 αγώνων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο με απολογισμό επτά νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Δίχως αμφιβολία, είναι πιο συμπαγής από το πρώτο μισό της σεζόν και η βελτίωση επί ημερών Μίτσελ είναι δεδομένη.

*Ο Ανδρέας Ντόη ήταν ο ένας από τους δύο βασικούς που κράτησαν τη θέση τους στην εντεκάδα. Είτε παίζει ως αριστερός στόπερ (όταν έχει παρτενέρ τον Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας) είτε αγωνίζεται ως δεξιός στόπερ (όπως κόντρα στον Άρη, όπου ήταν δίδυμο με τον Ρέτσο), αυτός ο παίκτης παραμένει σε υψηλό επίπεδο. Σίγουρα, ταλαιπωρήθηκε από τον Γκρέι στη φάση με το δοκάρι των φιλοξενούμενων, αλλά μετράει η γενική εικόνα. Ο Μίτσελ καθιέρωσε τον 20χρονο στη θέση του κεντρικού αμυντικού και ο Ολυμπιακός μπορεί να «επενδύσει» πάνω του και να «χτίσει» για τα επόμενα χρόνια.

*Ο δεύτερος βασικός που έπαιξε στον πρώτο προημιτελικό για το Κύπελλο Ελλάδας ήταν ο Ίνμπομ Χουάνγκ. Τα λόγια είναι περιττά για αυτόν τον παικταρά, ο οποίος συν τοις άλλοις έσφιξε τα δόντια για να βγάλει το ματς, αν και ταλαιπωρήθηκε από κάποιες κράμπες στη δεξιά γάμπα. Ο Νοτιοκορεάτης χαφ βοηθάει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού και «γεμίζει» τον αγωνιστικό χώρο. Η μακρινή μπαλιά με το μοιρογνωμόνιο στο χαμένο τετ α τετ του Μασούρα (αν έμπαινε το γκολ θα μετρούσε, καθώς ο Έλληνας περιφερειακός κυνηγός υποδείχθηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ).

*Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, όπου παρουσίασε πρόβλημα συνοχής και ομοιογένειας λόγω των πολλών αλλαγών, αλλά σε αυτό το διάστημα πέτυχε το νικητήριο γκολ και απειλήθηκε ελάχιστα από την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πίεσε και κέρδισε την μπάλα ψηλά, ο Ανδρούτσος έκανε μία φοβερή κούρσα, βγάζοντας σέντρα ακριβείας στον επερχόμενο Γκάρι Ροντρίγκες, που έχει τέτοιες φάσεις και χρειάζεται μία επαφή για να σκοράρει. Στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ερυθρόλευκοι είχαν τέσσερις κλασικές ευκαιρίες (δύο με τον Μπουχαλάκη, μία με τον Ελ Αραμπί και άλλη μία με τον Μασούρα) για να πάρουν καλύτερο προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς, αλλά και ο Άρης απείλησε προς το τέλος σε δύο περιπτώσεις, οπότε ήταν ένα οριακό ματς και στο τέλος της βραδιάς μετράει η νίκη. Από εκεί και πέρα, προέχει πάντα το επόμενο παιχνίδι (αυτό με τον Ατρόμητο) και ο επαναληπτικός θα εκτιμηθεί στην ώρα του.

*Ο Βρουσάι ήταν από τους λίγους διακριθέντες της ομάδας γιατί έπαιξε σε μία άγνωστη θέση για τον ίδιο (για δεύτερη ή τρίτη φορά στην καριέρα του) και ανέκοψε επιθέσεις των αντιπάλων. Βέβαια, στα δικά μου μάτια, δεν είναι ωραία εικόνα για έναν παίκτη να αλλάζει τρεις θέσεις κατά τη διάρκεια του ίδιου αγώνα. Ο 25χρονος άρχισε ως αριστερός μπακ, για ένα διάστημα πέρασε δεξιά στην άμυνα μετά την αλλαγή του ματς και συνέχισε ως δεξιός εξτρέμ, μέχρι να γίνει αλλαγή λόγω κούρασης. Ακραίος κυνηγός είναι, αλλά από την περασμένη σεζόν έχει ρόλο πασπαρτού στην ομάδα.

*Επειδή πολλά λέγονται και γράφονται για τη φάση με την κεφαλιά του Ιτούρμπε στο 16ο λεπτό. Ναι, η μπάλα μπήκε στα δίχτυα μετά το κόρνερ του Μαντσίνι, αλλά ο Τιάγκο Μαρτίνς υπέδειξε έγκαιρα το επιθετικό φάουλ του Αμπουμπακάρ Καμαρά στον Κασάμι, με την μπάλα στον αέρα. Ο Πορτογάλος διαιτητής τελείωσε τη φάση όταν έπρεπε με το σωστό σφύριγμά του. Δεν υπάρχει «πιεσόμετρο» στο φάουλ. Από τη στιγμή που ο Καμαρά απώθησε εμφανώς τον Κασάμι με το δεξί χέρι του, όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Περισσότερη ΑΠΟΨΗ από το Athlosnews

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

Πέθανε η σπουδαία ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου

Θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο της χώρας για τον θάνατο της σπουδαίας ηθοποιού, Άννας Παναγιωτοπούλου σε ηλικία 76 ετών

Το ξεκάθαρο μήνυμα Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού: «Το μυαλό όλων στη ρεβάνς και όχι στον τελικό»

Ο Βάσκος τεχνικός ξέκοψε κάθε κουβέντα για τον τελικό του Conference League και ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν το μυαλό τους μόνο στη ρεβάνς με την Άστον Βίλα, που δεδομένα θα είναι πιο απαιτητική από τον πρώτο ημιτελικό στο Μπέρμιγχαμ

Ιμπόρα: Όμορφο όνειρο η πορεία μας στο Conference, εξακολουθεί να εξαρτάται από εμάς το πρωτάθλημα

Ο Βιθέντε Ιμπόρα μίλησε για την ιστορική πορεία του Ολυμπιακού που βρίσκεται ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στον τελικό του Conference League και παράλληλα έδωσε το σύνθημα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος