20.8 C
Athens

Μίλαν – Ίντερ 0-3: Δεύτερο σερί Supercoppa με ευρεία νίκη στο μιλανέζικο ντέρμπι (vid)

Οι Νερατζούρι με πανηγυρικό τρόπο κατέκτησαν το δεύτερο διαδοχικό Supercoppa στον τελικό με τη Μίλαν και την έφτασαν στα 7 τρόπαια κάνοντας παράλληλα επίδειξη δύναμης στο Ριάντ

Με επίδειξη δύναμης η Ίντερ κατέκτησε για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Supercoppa: Πέρυσι το έκανε ως πρωταθλήτρια και φέτος ως Κυπελλούχος στο ντέρμπι με τη Μίλαν που διεξήχθη στο Ριάντ.

Οι Νερατζούρι ισοπέδωσαν τους Ροσονέρι (0-3) και κατέκτησαν το 7ο Super Cup στην ιστορίας τους πιάνοντας τη Μίλαν με τον ίδιο αριθμό τροπαίων (στην κορυφή η Γιουβέντους με 9).

Η ομάδα του Ιντζάγκι ήταν άκρως αποτελεσματική στο πρώτο μέρος χτυπώντας στις αδυναμίες της Μίλαν στα άκρα. Κάπως έτσι στο 10ο λεπτό ο Ντιμάρκο βρέθηκε στη σωστή θέση από τα αριστερά κι έπιασε το πλασέ μετά το ωραίο γύρισμα του Μπαρέλα που διάβασε άψογα την κακή αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων.

 

Η Μίλαν δεν έμαθε από τα λάθη της και στο 21′ έκανε ακόμα ένα με τον Τζέκο να εκθέτει τον Τονάλι και να πλασάρει για το 0-2.

 

Η Ίντερ κράτησε την μπάλα στα πόδια της και δεν απειλήθηκε ενώ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της χάρη στο πανέμορφο γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες ο οποίος έβαλε πλάτη τον Τομόρι και πλάσαρε τον Ταταρουσάνου διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

 

ΜΙΛΑΝ (Πιόλι): Ταταρουσάνου, Καλάμπρια (79′ Ντεστ), Κιάερ (64′ Καλουλού), Τομόρι, Ερναντέζ, Μπενασέρ, Τονάλι, Μεσίας (65′ Οριγκί), Ντίαθ (64′ Ντε Κετελάρε), Λεάο, Ζιρού (79′ Ρέμπιτς)

ΙΝΤΕΡ (Ιντζάγκι): Ονανά, Σκρίνιαρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι (84′ Ντε Φράι), Νταρμιάν, Μπαρέλα (71′ Γκαλιαρντίνι), Τσαλχάνογλου (84′ Ασλάνι), Μιχιταριάν, Ντιμάρκο (63′ Γκόζενς), Τζέκο (71′ Κορέα), Μαρτίνες

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς