16.9 C
Athens

Απόλλων Παραλιμνίου – Λαμία 1-2: Βήμα πρόκρισης με επαγγελματική εμφάνιση

Η Λαμία τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Απόλλωνα Παραλιμνίου στις Σέρρες αλλά τελικά κατάφερε να πάρει το διπλό με 1-2 και μαζί προβάδισμα πρόκρισης.

Η ομάδα της Γ’ Εθνικής έδειξε κάτι παραπάνω από ανταγωνιστική και παρά την ήττα της θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες που μπορεί να έχει στη ρεβάνς της Λαμίας.

Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη τα χρειάστηκε αλλά στο τέλος μίλησε η εμπειρία της και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

 

Οι Φθιώτες άνοιξαν το σκορ στο 28ο λεπτό, όταν ο Φάνης Τζανδάρης επιχείρησε δυνατό διαγώνιο σουτ με το αριστερό μέσα από τη μεγάλη περιοχή και είδε την μπάλα να σκάει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 0-1.

 

Ένα λεπτό μετά το γκολ η Λαμία έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει αμέσως το 0-2, αφού ο Γιακουμάκης νικήθηκε σε τετ – α – τετ από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Ο Απόλλων Παραλιμνίου όμως δεν τα παράτησε και αφού δεν έγινε το 0-2 ισοφάρισε σε 1-1 στο 41′. Ο Γκέκας μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και ο Ελέζι πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για την ισοφάριση.

 

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος τους οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βρουν το τέρμα της ανατροπής στο δεύτερο μέρος και ήταν καλύτεροι από τη Λαμία. Όμως στο τέλος μίλησε η εμπειρία, με τον Τσιλούλη να ευστοχεί στο πέναλτι που κέρδισε ο Βασιλαντωνόπουλος και να κάνει το 1-2 στο 78′, το οποίο παρέμεινε μέχρι το τέλος.

 

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ: Φ. Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Ι. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Τζελίδης, Τζαμπέγια (89′ Kωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης, Ελέζι, Γεωργιάδης (69′ Πέτρου), Γκέκας.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σίμον (59″ Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αμπαντά (59′ Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73′ Μπάμπης), Ντε Βισέντι (58′ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69′ Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς