22.1 C
Athens

Αυστραλιανό Όπεν: Διά πυρός και σιδήρου στους «32» η Σάκκαρη

Η 18χρονη Σνάιντερ δυσκόλεψε τη Μαρία Σάκκαρη, που επέτρεψε από το εις βάρος της 1-0 σετ για να πάρει τη νίκη-πρόκριση στον 3ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam

Το όνομα της αντιπάλου μπορεί να μην προμήνυε μάχη, αλλά στο τένις και δη στα Grand Slam η θεωρία απέχει πάντα από την πράξη.

Η Μαρία Σάκκαρη τα βρήκε σκούρα απέναντι στη Ντιάνα Σνάιντερ, Νο 106 στην παγκόσμια κατάταξη, τη σθεναρή αντίσταση της οποίας κατέβαλε μετά από 2,5 ώρες στο κορτ για να πάρει τη νίκη με 2-1 (3-6, 7-5, 6-3) και να προκριθεί στον 3ο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν.

Η 18χρονη Ρωσίδα εμφανίστηκε πολύ επιθετική και έτοιμη να κάνει την έκπληξη, έβαλε μάλιστα την Ελληνίδα πρωταθλήτρια στη διαδικασία να επιστρέψει από το εις βάρος της 1-0 μέχρι να περάσει στους «32» του Οπεν της Μελβούρνης για 5η φορά στην καριέρα της. 

Η Σνάιντερ, γνωρίζοντας ότι δεν είχε τίποτα να χάσει απέναντι στο Νο 6η του ταμπλό, μπήκε στο παιχνίδι επιθετικά και έκανε το break, παίρνοντας το προβάδισμα με 3-0. Η Σάκκαρη δεν κατάφερε να βρει λύσεις στο σερβίς της αντιπάλου της και έχασε το σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ, η 27χρονη πρωταθλήτρια ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, οδήγησε τη Ρωσίδα σε αβίαστα λάθη, αλλά παρά το αρχικό 4-1 βρέθηκε και πάλι με την πλάτη στον τοίχο. Η Ρωσίδα «έσβησε» τρία σετ πόιντ, αλλά η Σάκκαρη διατήρησε την ψυχραιμία της στα κρίσιμα σημεία στο τέλος των σετ για να φτάσει στη νίκη σε 2 ώρες και 33 λεπτά.

Η αναμέτρηση διεξήχθη με κλειστή οροφή στην Margaret Court Arena, λόγω βροχής. Στον επόμενo γύρο, η Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια της αναμέτρησης ανάμεσα στην Ελβετίδα Ζιλ Τάιχμαν, Νο 32 του ταμπλό και τη Κινέζα Λιν Ζου, Νο 87 στον κόσμο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς