23.3 C
Athens

Νάπολι – Κρεμονέζε 2-2 (4-5 πεν.): Απίθανη έκπληξη και επική πρόκριση με δέκα παίκτες

Μια τεράστια πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ιταλίας πανηγύρισε η Κρεμονέζε που πέταξε εκτός τη Νάπολι στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» μέσα από τη διαδικασία των πέναλτι! Η ουραγός της Serie A απέκλεισε την πρωτοπόρο σε νοκ άουτ ματς στους «16» με επικό τρόπο αφού ευστόχησε και στα πέντε πέναλτι με τον Λομπότκα να είναι μοιραίος για τους Ναπολιτάνους.

Η πρωτοπόρος της Serie A παρατάχθηκε με αρκετές αλλαγές και είδε τους φιλοξενούμενους να προηγούνται στο 18′ με τον Πίκελ από το γύρισμα του Οκερέκε από τα αριστερά στο δεύτερο δοκάρι.

Οι Ναπολιτάνοι μπόρεσαν να ανατρέψουν το σκορ σε διάστημα 3′ στο πρώτο μέρος. Στο 33ο λεπτό σε φάση διαρκείας ο Καρνεζέκι δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ζεσούς από κοντά έκανε το 1-1, ενώ στο 36′ ο Σιμεόνε έπιασε τη σκαστή κεφαλιά στη σέντρα του Τσέρμπιν για το 2-1.

Ο χαμηλός ρυθμός στο β’ μέρος έμοιαζε να ευνοεί την Κρεμονέζε η οποία παρότι βρέθηκε μια ανάσα από τον αποκλεισμό έμεινε ολοζώντανη κι έστειλε το ματς στην παράταση με τη συνεργασία των Ζανιμάκια και Αφένα-Τζαν, με τον τελευταίο να πιάνει την κεφαλιά στο 87′ και να γράφει το 2-2.

Η Κρεμονέζε είχε βουνό να ανέβει στην παράταση αφού στο 100′ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Σερνίκολα κι αμέσως ο Σπαλέτι έριξε στο ματς τον Όσιμεν για να βρει το τρίτο γκολ αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Στη διαδικασία των πέναλτι οι φιλοξενούμενοι είχαν το… απόλυτο στην ευστοχία την ώρα που ο Λομπότκα αστόχησε στο δικό του και οι Ναπολιτάνοι έμειναν εκτός.

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Μπερεσίνσκι, Έστιγκαρντ (82′ Κιμ), Ζέσους, Ολιβέρα, Εντομπελέ (102′ Όσιμεν), Γκαετάνο (65′ Λομπότκα), Ελμάς (85′ Ζιελίνσκι), Τσέρμπιν (65′ Πολιτάνο), Ρασπαντόρι (65′ Ανγκισά), Σιμεόνε

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ: Καρνεζέκι, Χέντρι (82′ Ζανιμάκια), Μπιαντσέτι, Βάσκες, Κουαλιάτα (70′ Βαλέρι), Μεϊτέ, Καστανιέτι (66′ Μποναϊούτο), Πίκελ (108′ Αΐβου), Σερνίκολο, Τσιοφάνι (66′ Τσάτζουτ), Οκερέκε (65′ Αφένα-Τζαν)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς