19.4 C
Athens

Χάμες Ροντρίγκες, ο ορισμός του «μόνος μου και όλοι σας»

Ο Κολομβιανός άσος έχει αφήσει ήδη το στίγμα του στην ελληνική Super League και αρκεί ένα στατιστικό του σε σύγκριση με τα υπόλοιπα «δεκάρια» των μεγάλων του πρωταθλήματος για να αποδειχθεί η χαοτική ανωτερότητά του

Ο Ολυμπιακός πέτυχε την τέταρτη σερί του νίκη στο πρωτάθλημα με το 1-0 επί του Άρη στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Μασούρα να εκτελεί με το κεφάλι μετά από μία ακόμη μαγική ενέργεια στη σεζόν από τον Χάμες Ροντρίγκες.

Ο Κολομβιανός άσος πραγματοποιεί μία τρομερή σεζόν μέχρι τώρα δίχως καν να έχει πατήσει το πόδι στο γκάζι. Στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής σε μία δύσκολη συνθήκη για την ομάδα, όντας σε πολλές περιπτώσεις ο μόνος διασωθέντας.

Με την επιστροφή του Κώστα Φορτούνη στα βασικά πλάνα των Πειραιωτών, ο Χάμες απελευθερώθηκε ακόμα περισσότερο και νιώθει πιο άνετα στο χορτάρι, εξακολουθώντας να είναι ο πιο επιδραστικός παίκτης των πρωταθλητών Ελλάδας, κάτι που αποτυπώνεται και στους αριθμούς.

Το στατιστικό-κλειδί στην όλη διαπίστωση είναι οι πάσες κλειδιά του Χάμες κατά μέσο όρο στη σεζόν της Super League, με τον δείκτη του Κολομβιανού αστέρα να «αγγίζει» τις 2,3 πάσες που έφεραν συνθήκη τέρματος στην ομάδα του, ανεξαρτήτως αν η μπάλα κατέληξε ή όχι τελικά στα δίχτυα.

Δεύτερος στη συγκεκριμένη κατηγορία ακολουθεί ο Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ με 2,1 και ο Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ με κοντά στις 2. Από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, ξεχωρίζει ο Μπερνάρ με 1.6, αλλά είναι πολύ πίσω από τους υπόλοιπους.

Ο Χάμες είναι ο ορισμός του «μόνος μου και όλοι σας» και λόγω του εντυπωσιακού των περίπου 65 ενεργειών με την μπάλα ανά παιχνίδι στο πρωτάθλημα, με τον δεύτερο στη σχετική λίστα από τους υπόλοιπους «μεγάλους» (στη θέση «10») να είναι ο Αραούχο με 59.

Μέσα σ’ όλα ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός έχει και 83% ευστοχίας στις μεταβιβάσεις του με μέσο όρο 43,8 πασών / αγώνα. Σχεδόν αλάνθαστος, παρόλο που στις περισσότερες περιπτώσεις παίρνει την ευθύνη της τελικής και πιο κρίσιμης πάσας.

In James they trust, στον Πειραιά. 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς