18.9 C
Athens

Australian Open: Ζορίστηκε αλλά προκρίθηκε ο Ζβέρεφ, σπουδαία νίκη του Μάρεϊ σε ματσάρα με τον Μπερετίνι

Επικό ήταν το ξεκίνημα στην δεύτερη ημέρα του Αυστραλιανού Όπεν, με τον αγέραστο Άντι Μάρεϊ να πραγματοποιεί την πρώτη έκπληξη στο τουρνουά (αν μπορεί να χαρακτηριστεί τέτοια) αφήνοντας εκτός συνέχειας τον Ματέο Μπερετίνι.

Συγκεκριμένα μετά από σχεδόν 5 ώρες μάχης μέχρι τελικής πτώσεων στο κορτ, ο Βρετανός λύγισε με 3-2 σετ στο τάι μπρέικ τον κατά πολύ νεότερό του, Ιταλό τενίστα, και πήρε τη μεγάλη πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Grand Slam της Μελβούρνης.

Ο Μάρεϊ έχει φτάσει πέντε φορές στο παρελθόν στον τελικό του Αυστραλιανού Open, το 2010, το 2011, το 2013, το 2015 και το 2016, χωρίς όμως να κερδίσει ούτε μία φορά τον τίτλο.

Παράλληλα, ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος βρίσκεται στο Νο 13 της παγκόσμιας κατάταξης, επέστρεψε με νίκη στο tour, μετά τον τραυματισμό του στα ημιτελικά του Roland-Garros.

Ο Γερμανός τενίστας, προκρίθηκε στον 2ο γύρο του Australian Open, που φιλοξενείται στην Μελβούρνη, καθώς σε αγώνα για την πρεμιέρα του τουρνουά, επικράτησε με διπλή ανατροπή (4-6, 6-1, 5-7, 7-6(3), 6-4) του Περουβιανού, Χουάν Πάμπλο Βαρίγιας (Νο 103).

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς