17.2 C
Athens

Παπανικολάου: Το κλίμα στην ομάδα μου θυμίζει πολύ αυτό του 2012 και του 2013 (vid)

Όταν μιλάει ο αρχηγός, τα πάντα αποκτούν διπλή αξία: Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί φέτος στον Ολυμπιακό κι αυτό βγαίνει στο παρκέ, με τις βλέψεις να είναι τόσο υψηλές όσο αυτές πίσω στη χρυσή διετία του Θρύλου

Όταν μιλάει ο αρχηγός, τα πάντα αποκτούν διπλή αξία.

Ο Κώστας Παπανικολάου είχε το πολύ δύσκολο έργο φέτος να διαδεχθεί ως αρχηγός πλέον τους Σπανούλη και Πρίντεζη, με τον Έλληνα διεθνή να δείχνει ότι αντέχει (και με το παραπάνω) το βάρος αυτού του τιμητικού όρου ως νέος αρχηγός του Ολυμπιακού, που όπως τονίζει τον τιμά ιδιαίτερα.

Στιγμές μετά την άνετη νίκη του Ολυμπιακού επί του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα με το σόου του Πάπας και το… 41/41 στις εγχώριες διοργανώσεις που όλο και επεκτείνεται, ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στην ομάδα και τού θυμίζει έντονα εκείνο του 2012 και του 2013, όταν ο Ολυμπιακός πέτυχε τις back-to-back κατακτήσεις στην Ευρωλίγκα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το ματς: «Καλή χρονιά σε όλους. Ήταν ένα ιδιαίτερο ματς και δύσκολο για την πνευματική συγκέντρωση μετά από τη διαβολοβδομάδα. Δείξαμε τη συγκέντρωση που έπρεπε όλοι μας και παίκτες όπως ο Πάπας και ο Λούντζης μας έδωσαν ενέργεια. Προφυλάξαμε παίκτες και καταφέραμε, να είμαστε συγκεντρωμένοι και να πάρουμε τη νίκη».

Για το 41/41 του Ολυμπιακού στην Ελλάδα: «Είμαστε μία ομάδα, που κάνει Πρωταθλητισμό. Αυτό από μόνο του σου βάζει την ηθική υποχρέωσε να είσαι επαγγελματίας κάθε λεπτό. Για αυτό πληρωνόμαστε, να κάνουμε είναι η δουλειά μας. Έχουμε δημιουργήσει ένα όμορφο κλίμα και αυτό το αντιλαμβάνεται ακόμα και κόσμος που δεν μας υποστηρίζει. Την απολαμβάνουμε όλοι μέσα και έξω από το παρκέ».

Για τη φετινή ομάδα: «Απλά θα πω ότι σίγουρα το κλίμα και το πως νιώθω την ομάδα μου θυμίζει πάρα πολύ την ομάδα του 2012 και του 2013. Δεν σημαίνει ότι θα έρθουν οι ίδιες επιτυχίες. Ευελπιστώ όμως να τις πετύχουμε».

Για το κλίμα: «Είναι το πιο σημαντικό σε μία χρονιά. Είναι αμέτρητες οι ώρες που περνάμε μαζί σε όλα οπότε, αν αυτό συνδυάζεται και με ένα καλό κλίμα το κάνει πιο ευχάριστο. Σίγουρα θα υπάρξουν και παρεξηγήσεις, αλλά είναι πιο εύκολο να λυθούν μέσα στη σεζόν. Έχουμε να κάνουμε με άνδρες, που έχουν εγωισμό για να πετύχουν».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Θεωρώ ότι όλα αυτά που συζητάμε αν πρέπει να μπει ένα πρόσωπο μπροστά μετά τους Προέδρους είναι ο προπονητής. Αυτός χειρίζεται τα πάντα κάθε μέρα και αυτός χρησιμοποιεί και διατηρεί χαρούμενους τους παίκτες. Το λέω ξανά μετά τους Προέδρους αυτός που έχει ενώσει τα κομμάτια του παζλ είναι ο κόουτς και πρέπει να του δοθούν συγχαρητήρια».

Για τη Ρεάλ: «Έτσι όπως είναι φέτος η Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολο ματς. Δεν έχει νόημα να κερδίσεις τη Ρεάλ και μετά να χάσεις από τη Μακάμπι ή τη Βιλερμπάν. Αλλά είναι σημαντικό το ματς με τη Ρεάλ και θέλουμε να κερδίσουμε. Δεν υπάρχει το πρέπει και έχει γίνει και το sold out και όλοι μαζί πάμε να δώσουμε μία ακόμα μάχη».

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς