20.7 C
Athens

Ιωνικός – Βόλος 0-1: Επεισοδιακό διπλό με πέναλτι στο 91′ για τους Θεσσαλούς που ανέβηκαν στην 5η θέση (vid)

Ματς για γερά νεύρα, με αρκετό ξύλο κι ένα επεισοδιακό φινάλε στη Νίκαια ανάμεσα σε Ιωνικό και Βόλο, με τους Θεσσαλούς να φεύγουν με τη νίκη από το Λεκανοπέδιο χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οζέγκοβιτς στο 91′, σε μία φάση που ελέγχθηκε μέσω VAR για χέρι του Τσιγκρίνσκι.

Ο Σέρβος φορ του Βόλου δεν αστόχησε και χάρισε ένα πολύ σημαντικό «διπλό» στην ομάδα του που την ανεβάζει στην θέση του βαθμολογικού πίνακα της Super League, με 29 βαθμούς έναντι των 28 του Άρη. Παραμένει στον πάτο της κατάταξης ο Ιωνικός με μόλις 8 βαθμούς, αγνοεί τη λέξη νίκη από τις 5 Νοεμβρίου όταν είχε φύγει με το «διπλό» από το Ηράκλειο κόντρα στον ΟΦΗ.

Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση από το ξεκίνημά του κι αυτό λόγω της φάσης με πρωταγωνιστές τους Σάκιτς και Ντέλετιτς μόλις στο 8′.

Συγκεκριμένα, ο Σάκιτς πήγε με απρόσεκτο και επικίνδυνο τρόπο να παίξει άμυνα πάνω στον Ντέλετιτς και κατέληξε να του «γδάρει» το πρόσωπο με τις τάπες σε ένα άκρως επικίνδυνο παίξιμο, που όμως δεν τιμωρήθηκε με κόκκινη κάρτα μετά και τη σύμφωνη γνώμη του VAR.

Οι Νικαιώτες ήταν σε άλλο ένα παιχνίδι νωθροί επιθετικά δίχως να έχουν τη σοβαρότητα βάσει της κρισιμότητας του αγώνα βαθμολογικά, με τον Γούλερι που ανακοινώθηκε μέσα στην εβδομάδα να είναι ο μόνος διασωθέντας από τους θλιβερούς γηπεδούχους.

Στον αντίποδα, θέματα στην επιθετική του ανάπτυξη είχε και ο Βόλος, που όμως μετά το 70′ κατασκήνωσε στην περιοχή του Χουτεσιώτη και πέρα από τη φάση με τον Ντέλετιτς, «φωνάζει» και για ένα πέναλτι πάνω στον Μπαριέντος που αρχικά δόθηκε από τον διαιτητή, που όμως πήρε πίσω την απόφασή του μέσω VAR.

Tελικώς οι Θεσσαλοί με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Οζέγκοβιτς έφυγαν νικητές από τη Νίκαια σε μία νίκη με άρωμα… playoffs για το σύνολο του Κώστα Μπράτσου.

ΙΩΝΙΚΟΣ – ΒΟΛΟΣ 0-1

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Σάκιτς, Σόουζα, Τσιγκρίνσκι, Βαλεριάνος, Σεμπά, Ρομαό (90+2′ Καμπράλ), Γούλερι (80′ Ελευθεριάδης), Κάνιας, Λοβέρα (58′ Φαντιγκά), Μάντζης.

Βόλος (Μπράτσος): Κλέιμαν, Άλχο, Εσκοβάλ, Πίρινεν, Λούνα, Μπαριέντος, Μεταξάς, Μεζκίδα (80′ Καρτάλης), Τσίρινος (75′ Κούτσιας), Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (90+2′ Σιέλης).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς