24.2 C
Athens

Ρεν – Παρί 1-0: Οι Παριζιάνοι έπεσαν ξανά στη μαύρη τρύπα της Βρετάνης και άναψε η μάχη του τίτλου (vid)

Η Βρετάνη έβαλε ξανά φωτιά στη Ligue 1! Για τρίτη σερί σεζόν η Παρί Σεν Ζερμέν δεν μπόρεσε να περάσει το εμπόδιο της επιβλητικής Ρεν η οποία πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη με 1-0 κόντρα στους Παριζιάνους.

Η ομάδα του Γκαλτιέ αγνοεί τη νίκη στο Ρουαζόν από το μακρινό 2018 και η ήττα από τη Ρεν φέρνει τη Λανς σε απόσταση μιας νίκης (στο -3) από την κορυφή.

Η Ρεν μπόρεσε να νικήσει για 6η φορά στην εποχή των Αράβων την Παρί και προσπέρασαν Μονακό και Λιόν που έχουν επικρατήσει απέναντι στο γαλλικό μεγαθήριο πέντε φορές. Παρά τις απουσίες της η ομάδα του Μπρουνό Ζενεσιό προηγήθηκε με τον Αμαρί Τραορέ o οποίος έπιασε το τέλειο πλασέ από το ύψος του πέναλτι για το 1-0 στο 65′.

 

Η Παρί δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητική (στο πρώτο μέρος δεν απείλησε καν την εστία του Μανταντά), ενώ με την είσοδο του Εμπαπέ στο 55′ έφτασε με μεγαλύτερες αξιώσεις στο τέρμα των γηπεδούχων.

Ωστόσο, ο Μανταντά άντεξε ενώ οι περισσότερες μεγάλες στιγμές ανήκαν στους γηπεδούχους που στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να κάνουν δύο τα γκολ τους.

ΡΕΝ: Μανταντά, Βου, Ρόντον, Τεάτ, Τραορέ, Μάγερ (89′ Ταΐτ), Τρουφέρ (76′ Μέλινγκ), Ουγκοτσούκου, Ντουέ (68′ Ντοκού), Γκουιρί (89′ Σουλεμανά), Καλιμουεντό (76′ Ασινιόν)

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ: Ντοναρούμα, Ράμος, Μαρκίνιος, Ντανίλο (83′ Ρενάτο Σάντσες), Μουκέλε (56′ Χακίμι), Ζαΐρ-Εμερί (72΄Κάρλος Σολέρ), Βιτίνια (72′ Φαμπιάν Ρουίθ), Μπερνάτ, Νεϊμάρ, Μέσι, Εκιτικέ (55′ Εμπαπέ)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς