12.5 C
Athens

ΠΑΣ – Παναθηναϊκός 0-1: Ανέλπιστη νίκη με πέναλτι-μποναμά στο 95′

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε την απόσταση ασφαλείας από ΑΕΚ και Ολυμπιακό χάρη σε ένα ακόμα πέναλτι, αυτή τη φορά στην εκπνοή των καθυστερήσεων

Ένα πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων ήταν αυτό που έδωσε στον Παναθηναϊκό τη λύση στους Ζωσιμάδες.

Ο Τσαγκαράκης με on field review υπέδειξε πέναλτι σε διεκδίκηση της μπάλας ανάμεσα στον Μορέιρα και τον Κουρμπέλη και ο Σπόραρ από την άσπρη βούλα στο 90+5′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να χαρίσει στον Παναθηναϊκό την πρώτη του νίκη μετά από επτά χρόνια εκτός έδρας κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα (0-1).

Οι Πράσινοι διατήρησαν απόσταση ασφαλείας από ΑΕΚ και Ολυμπιακό κι ετοιμάζονται για μια σειρά αγώνων με ΠΑΟΚ (πρωτάθλημα, κύπελλο) και Αστέρα στην Τρίπολη που θα πρέπει να φύγουν αλώβητοι για να μην μπουν σε μπελάδες.

Το καλό διάστημα του Παναθηναϊκού ήρθε στο πρώτο μέρος και συγκεκριμένα στα πρώτα 30′. Ο Βαγιαννίδης, ο Βέρμπιτς και ο Χουάνκαρ δημιούργησαν μια σειρά από επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του ΠΑΣ Γιάννινα αλλά ο Τσιντώτας ήταν σταθερός.

Οι Ηπειρώτες έκαναν 60′ να βγουν από τα καρέ τους και είχαν την ευκαιρία του αγώνα όταν στο 68′ ο Σένκεφελντ γλίστρησε, ο Μπάλαν έκλεψε και εκτέλεσε με τη μία αλλά σημάδεψε το δεξί κάθετο δοκάρι του Μπρινιόλι ενώ στην επαναφορά ο Πούγγουρας απομάκρυνε μετά το σουτ του Μορέιρα.

Το ίδιο διάστημα βρήκε τον Παναθηναϊκό λιγότερο επιθετικό παρά την παρουσία του Σπόραρ στο πλευρό του Ιωαννίδη: οι Πράσινοι δεν δημιούργησαν καθαρή ευκαιρία σε ροή αγώνα αλλά ένα κόρνερ και μια διεκδίκηση.

Ο Μορέιρα δεν έδιωξε με τη μία την μπάλα στην προσπάθεια να απομακρύνει προ του Κουρμπέλη και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι θεωρώντας πως υπάρχει κλωτσιά του παίκτη του ΠΑΣ στον μέσο του Παναθηναϊκού. Οι Πράσινοι ευστόχησαν στο 95′ και πήραν τη νίκη που τους διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-1

Σκόρερ: 90+5′ πεν. Σπόραρ

Γήπεδο: Ζωσιμάδες

Διαιτητής: Τσαγκαράκης

Κίτρινες: Ριένστρα, Μπάλαν, Μορέιρα / Πέρεθ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Μορέιρα, Παμλίδης (87′ Τζίμας), Ριένστρα (77′ Λιάσος), Τζίνο, Μπάλαν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (74′ Πούχατς), Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν Πέρεθ (74′ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (58′ Σπόραρ), Παλάσιος, Ιωαννίδης.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς