17.9 C
Athens

Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 2-2: Όρθια η πρωτοπόρος στο ντέρμπι της Λισαβόνας (hls)

Η Μπενφίκα απέφυγε το έμφραγμα στο ντέρμπι της Λισαβόνας κόντρα στη Σπόρτινγκ στο Ντα Λουζ και έσωσε τον βαθμό (2-2) που τη φέρνει σε απόσταση τεσσάρων βαθμών από τη 2η Μπράγκα.

Το αυτογκόλ του Μπα μετά από γύρισμα από τα δεξιά στο 27′ έφερε το 0-1 για τα Λιοντάρια του Ρούμπεν Αμορίμ ωστόσο ο Γκονσάλο Ράμος κατάφερε να ισοφαρίσει στο 37′.

Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έκανε μερικές εξαιρετικές επεμβάσεις αλλά δεν κατάφερε να σταματήσει τον Γκονσάλβες από την άσπρη βούλα, με τον Πορτογάλο στο 53′ να εκτελεί το πέναλτι που κέρδισε η ομάδα του σε παράβαση του Αντόνιο Σίλβα.

Παρά ταύτα στο 64′ ο Γκονσάλο Ράμος βρέθηκε στην κατάλληλη θέση στο γύρισμα του Γκριμάλδο από τα αριστερά και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αδάν για δεύτερη σερί φορά.

 

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλδο, Φλορεντίνο, Έντσο Φερνάντες, Ζοάο Μάριο, Άουρσνες (65′ Νέρες), Ράφα Σίλβα (90+3′ Σικίνιο), Γκονσάλο Ράμος

ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΟΝΑΣ: Αδάν, Ινάσιο, Κοάτες, Ρέις (67′ Γιούστε), Πόρο, Νούνο Σάντος, Ουγκάρτε, Γκονσάλβες, Έντουαρντς (78′ Αρτούρ Γκόμες), Τρινκάο (89′ Καμπράλ), Παουλίνιο (78′ Τσερμίτι)

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς