20.6 C
Athens

Το casting του Ζέεφελντ

Με 26 παίχτες αναχώρησε για την Αυστρία η ερυθρόλευκη αποστολή και ο καθένας έχει… τη δική του ιστορία

Όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, ο νέος Ολυμπιακός θα χτιστεί στους πρόποδες των Άλπεων. Εκεί, ο Πέδρο Μαρτίνς θα έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει καλύτερα τους νέους του ποδοσφαιριστές και να αποφασίσει για το ρόστερ της νέας σεζόν.

Οι νεοαποκτηθέντες Μάνος, Καμαρά και Γκερέρο θα βρεθούν για πρώτη φορά στην προετοιμασία των ερυθρολεύκων και καλούνται να αποδείξουν ότι αξίζουν μια θέση στη μεγαλύτερη ομάδα της Ελλάδας.

Μπουχαλάκης, Μανθάτης, Γιαννιώτης, Σάλιακας, Τσιμίκας και Βούκοβιτς ξαναφορούν τον έφηβο και είναι έτοιμοι να αδράξουν την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται. Μάλιστα, για τους Έλληνες παίχτες η εμπειρία της Αυστρίας δε θα είναι πρωτόγνωρη, αφού όλοι τους έχουν μεταβεί ξανά στο Ζέεφελντ για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Άλλοι, τότε, κατόρθωσαν να παραμείνουν, άλλοι δόθηκαν δανεικοί και φέτος επανεκτιμώνται.

Από την περσινή ομάδα προέρχεται το μεγαλύτερο μέρος των παιχτών που θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία του Πέδρο Μαρτίνς. Συγκεκριμένα, Ανδρούτσος, Χουτεσιώτης, Τζούρτζεβιτς, Σισέ, Ομάρ, Φορτούνης, Ένγκελς, Κούτρης, Μάριν, Νικολάου, Ρομαό, Πάρντο, Βέργος και Βρουσάι είχαν ρόλο στο ρόστερ της περασμένης σεζόν και θα πρέπει να δώσουν τη δική τους μάχη, ώστε να διατηρηθούν και σε αυτό της ερχόμενης.

Από κει και πέρα, τρία παιδιά από την πλούσια ερυθρόλευκη Ακαδημία θα διεκδικήσουν ό, τι καλύτερο μπορούν από αυτό το ταξίδι. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι θα αποκτήσουν χρήσιμες εμπειρίες για τη μετέπειτα ποδοσφαιρική τους πορεία και έτσι, πρέπει να αντιμετωπίσουν τη μετακίνησή τους στο Ζέεφελντ. Πρόκειται για τους Σκαφίδα, Καράδαη και τον 16χρονο (!) Νικολή.

Στην Αυστρία αναμένεται να μετακινηθούν τις πρώτες μέρες του Ιουλίου και οι Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, Γιάννης Φετφατζίδης και Στέφανος Ευαγγέλου, όταν και λήγουν δηλαδή τα συμβόλαιά τους με ΑΕΚ, Αλ Αχλί και Παναθηναϊκό αντίστοιχα. Διατηρούμε, βέβαια, μια μικρή επιφύλαξη για τον εξτρέμ από τη Δράμα, καθώς δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως ακόμη η επιστροφή του στον Πειραιά, πράγμα που όμως αποτελεί θέμα χρόνου, όπως όλα δείχνουν.

Επί αυστριακού εδάφους, οι ερυθρόλευκοι θα δώσουν δύο αναγνωριστικά φιλικά. Το πρώτο είναι το Σάββατο (30/6) κόντρα στη Βάτενς, ενώ την Τετάρτη (4/7) θα έρθουν αντιμέτωποι με την Μποτοσάνι.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς