21 C
Athens

ΑΕΚ – Παναιτωλικός 4-1: Απογευματινός περίπατος με επιθετική πολυφωνία για την Ένωση (vid)

Η ομάδα του Αλμέιδα βρήκε γκολ από κάθε έναν της επιθετικής της τετράδας σκορπίζοντας μέσα σε ένα 4λεπτο στο δεύτερο ημίχρονο τον θλιβερό Παναιτωλικό που μετρά 8 γκολ παθητικό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές - Σε απόσταση αναπνοής από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό η Ένωση

Η ΑΕΚ φιλοξένησε τον Παναιτωλικό γνωρίζοντας ότι το Σάββατο ο ΠΑΟΚ γκέλαρε κόντρα στον ΟΦΗ και ήθελε να πάρει το τρίποντο πρωτίστως για να μειώσει κι άλλο τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και σε δεύτερο βαθμό για να ξεφύγει με 5 βαθμούς από τον Δικέφαλο του Βορρά. Και το έκανε πράξη, με έναν υγιεινό απογευματινό περίπατο (4-1) κόντρα στον θλιβερό Παναιτωλικό του Γιάννη Αναστασίου, που μετράει 8 γκολ παθητικό στα δύο τελευταία παιχνίδια στη Super League.

 

Ο Ματίας Αλμέιδα, που μέσα στην εβδομάδα έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο μέχρι το 2028 με την Ένωση, είδε τους τέσσερις «μπροστινούς» του (Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία, Πινέδα, Άμραμπατ) να σκοράρουν για να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα σε μία επιθετική πολυφωνία των Κιτρινόμαυρων.

Οι Αγρινιώτες το μόνο που κατάφεραν στο ματς ήταν να μειώσουν σε 2-1 λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου με πέναλτι του Ζοάο Πέδρο, ο οποίος πάλευε μόνος του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ανάμεσα σε Μουκουντί και Βίντα.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 13′, στην πρώτη της ουσιαστική απειλή μπροστά από την εστία του Ανέστη.

Ο Χατζισαφί σέντραρε γεμάτα από τα αριστερά με τον Χατζηθεοδωρίδη να απομακρύνει με κεφαλιά.

Η μπάλα στρώθηκε στον Αραούχο στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής κι ο Αργεντινός φορ έπιασε το σουτ στην κίνηση για να γράψει το 1-0 με το δεύτερο γκολ του στην OPAP Arena και το πέμπτο συνολικά στη σεζόν με την Ένωση, τέρμα που πανηγύρισε από τη σουίτα του και ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας, Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η ΑΕΚ δεν άφησε το πόδι από το γκάζι και 20 λεπτά αργότερα (34′) βρήκε και δεύτερο τέρμα με τον συνήθης ύποπτο Λιβάι Γκαρσία να σκοράρει ξανά με άψογο άλμα και καρφωτή κεφαλιά μπροστά σε δύο αμυντικούς.

Σε μία φάση από το πουθενά κι ενώ οι γηπεδούχοι ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό του αγώνα, ο Παναιτωλικός κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 2-1 από το σημείο του πέναλτι.

Ο Ρότα έκανε χέρι μετά από σέντρα του Χουχούμη εντός περιοχής, με τον διαιτητή Βεργέτη να δείχνει την βούλα και τον Ζοάο Πέδρο με ψύχραιμη εκτέλεση να νικά τον Αθανασιάδη.

Αυτό το… απρόσμενο γκολ περισσότερο αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΚ ότι το παιχνίδι δεν τελείωσε στο 2-0 παρά παρακίνησε τους Αγρινιώτες που έζησαν ένα εφιαλτικό 10λεπτο στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου στην OPAP Arena.

Συγκεκριμένα στο διάστημα από το 51′ μέχρι το 55′ η Ένωση βρήκε δύο τέρματα με «δράστες» τους Πινέδα και Άμραμπατ. Ο πρώτος σκόραρε σε δεύτερο σερί ματς στο πρωτάθλημα με όμορφη κεφαλιά και ο δεύτερος με δυνατό συρτό σουτ, για να στηθεί ένα κιτρινόμαυρο πάρτι στην κερκίδα που ζητούσε από… σήμερα το πρωτάθλημα!

Στο επόμενο διάστημα του αγώνα, η ΑΕΚ εύλογα έριξε τον ρυθμό ενόψει και του αγώνα με τον Πανσερραϊκό για το Κύπελλο την Τετάρτη (18/1) με την ομάδα του Αγρινίου να παίρνει ανάσα ανεβάζοντας τις γραμμές του, αλλά να συμβιβάζεται με το 4-1, που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα.

ΑΕΚ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 4-1 

Γήπεδο: OPAP Arena

Διαιτητής: Βεργέτης

ΓΚΟΛ: 13′ Αραούχο, 34′ Λιβάι Γκαρσία, 51′ Πινέδα, 55′ Άμραμπατ / 40′ Ζοάο Πέδρο

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντλι, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (72′ Τσούμπερ), Άμραμπατ (72′ Φερνάντες), Αραούχο (72′ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (72′ Φαν Βέερτ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19′ Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73′ Μόρσεϊ), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας (73′ Μπουζούκης), Ξενιτίδης (64′ Σενγκέλια), Κολοβός (64′ Μαλής), Πέδρο

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς