13.2 C
Athens

Ο Ολυμπιακός κυνηγά σερί και ο Άρης αποδείξεις: Τα πλάνα των Μίτσελ και Πάρντιου για τη μάχη του «Καραϊσκάκης»

Μεγάλο παιχνίδι το απόγευμα της Κυριακής στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να θέλει μόνο νίκη για το 4/4 μπροστά στο κοινό του και τον Άρη να ψάχνει θετικό αποτέλεσμα σε ντέρμπι μετά από σχεδόν 5 μήνες

Ο Ολυμπιακός μετρά αντίστροφα πλέον για το πρώτο του παιχνίδι μέσα στο 2023 στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στον Άρη το απόγευμα της Κυριακής (15/1, 19:30), με τους Ερυθρόλευκους να θέλουν να επεκτείνουν στις 4 τις συνεχόμενες νίκες τους για να παραμείνουν στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναθηναϊκού ή και να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά.

Στον αντίποδα οι Κίτρινοι θέλουν να πάρουν κάτι σε ντέρμπι μετά από σχεδόν 5 μήνες, όταν επικρατούσαν με 2-1 των Πειραιωτών στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πρώτο ματς του Άλαν Πάρντιου στον πάγκο της ομάδας.

ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΙ 

Σε αυτά τα πλαίσια ο Μίτσελ καταστρώνει τα πλάνα του με τη λογική «ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζει» και πρόκειται να παρατάξει τον Ολυμπιακό με σχήμα ανάλογο με αυτό κόντρα στον Βόλο την περασμένη Κυριακή.

Ο σχηματισμός με τα τρία «δεκάρια» (Φορτούνης, Χάμες, Μπιέλ) πιάνει τόπο με τους Πειραιώτες να αποδίδουν ωραίο, συνδυαστικό και γρήγορο ποδόσφαιρο, τη στιγμή που ο Μπακαμπού προτιμάται έναντι του Ελ Αραμπί για τη βασική ενδεκάδα και οι Ινμπόμ Χουάνγκ – Εμβιλά παραμένουν αμετάβλητοι στο κέντρο.

Από εκεί και πέρα, ούτε στην άμυνα αναμένεται να αλλάξουν πολλά, καθώς ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, παρά τις… διεθνείς μεταγραφικές σειρήνες που τον περικλείουν, δεν αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού και αναμένεται να ξεκινήσει στην τετράδα της άμυνας, μαζί με τους Σωκράτη, Ντόη και Ροντινέι. Φυσικά, ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης θα βρίσκεται ξανά κάτω από την ερυθρόλευκη εστία σε ματς πρωταθλήματος.

ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΚΑΙ «ΘΥΣΙΑΖΕΙ» ΓΚΑΡΘΙΑ Ο ΠΑΡΝΤΙΟΥ

Οι Θεσσαλονικείς «μετακόμισαν» στην Αθήνα για δύο από τα πιο σημαντικά ματς της σεζόν μέχρι τώρα κόντρα στον φορμαρισμένο Ολυμπιακό.

Στο σημερινό θέλουν να αποδείξουν ότι μπορούν να παίξουν ρόλο ρυθμιστή στο φετινό πρωτάθλημα που διεκδικείται από 4 ομάδες, αλλά πρώτα να δείξουν το μέταλλο και τον… δρόμο στους εαυτούς τους για τα μεγάλα ματς των προημιτελικών απέναντι στους πρωταθλητές Ελλάδας.

Ο Άλαν Πάρντιου αναμένεται να ξεκινήσει με τρία χαφ (Ετέμπο, Νταμπό, Νταρίντα) για να κλείσει χώρους και να «ματσάρει» τη δύναμη του Ολυμπιακού στον άξονα, κάτι που αφήνει τον εξαιρετικά φορμαρισμένο Μανού Γκαρθία ως λύση από τον πάγκο και φέρνει -όπως όλα δείχνουν- τον Καμάτσο σε ρόλο κρυφού φορ. Βέβαια, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο Γκρέι στην κορυφή και ο Καμάτσο να τραβηχτεί στα εξτρέμ μαζί με τον Μαντσίνι.

Στην άμυνα δεν θα αλλάξουν πολλά, με τους Κουέστα, Μπράμπετς, Φαμπιάνο, Οντουμπάζιο και Μαζικού να τη συνθέτουν, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν και οι Ιτούρμπε, Ματέο Γκαρσία.

Σέντρα στις 19:30 στο φαληρικό γήπεδο που αναμένεται… καυτό, αν όχι κατάμεστο, με διαιτητή τον Ρέινσρεϊμπερ από το Ισραήλ και VAR τον συμπατριώτη του, Άντλερ.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς