21.4 C
Athens

Ο μάγος Λούκα Ντόντσιτς πέτυχε νέο triple-double και νίκησε μόνος του τους Λέικερς στο LA (vid)

Ο «Λούκα Μάτζικ» έκανε τριπλ νταμπλ με 35 πόντους, 14 ριμπάουντ και 13 ασίστ με 4/9 τρίποντα μέσα στο Λος Άντζελες, οδηγώντας τους Μάβερικς σε σπουδαία νίκη με 119-115 επί των Λέικερς στη 2η παράταση!

Ο Ντόντσιτς έβαλε ένα τρίποντο προς το τέλος της κανονικής περιόδου ισοφαρίζοντας το παιχνίδι και ένα 48” πριν το τέλος της 1ης παράτασης φέρνοντας και πάλι το ματς στα ίσια (δεν μπήκε άλλο καλάθι), με τους Μάβερικς να «καθαρίζουν» στο δεύτερο έξτρα πεντάλεπτο χάρη σε τέσσερις πόντους του Σπένσερ Ντινγουίντι σε ένα σερί 6-0 της ομάδας του!

Χάρη στην υπερπροσπάθεια του Λούκα και το 56ο τριπλ νταμπλ καριέρας του σε 53 (!) λεπτά συμμετοχής, οι Μάβερικς πέτυχαν την τέταρτη σερί νίκη της επί των Λέικερς και κράτησαν την 4η θέση στη δυτική περιφέρεια.

Ο Κρίστιαν Γουντ στάθηκε για μία ακόμα φορά στο πλευρό του Λούκα με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ και πέντε μπλοκ (!), ο Τιμ Χάρνταγουεϊ πρόσθεσε 22 (3/11 τρίποντα) και ο Ντινγουίντι έβαλε 17 σε 51 λεπτά στο παρκέ.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ έκανε season high με 28 πόντους και ο ΛεΜπρόν Τζέιμς άγγιξε το τριπλ νταμπλ με 24, 16 ριμπάουντ και εννιά τελικές πάσες στο ενεργητικό του. Οι Λέικερς έχασαν δεύτερο σερί ματς μετά τις πέντε συνεχόμενες νίκες που είχαν και έπεσαν στην 13η θέση της Δύσης.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς